Kylpylän lämpöä ja helppoa lomailua – Break Sokos Hotel Eden

Yhteistyössä Sokos Hotels & Elämää ja Matkoja matkablogi 

Pääsimme syyslomalla tutustumaan Oulun Break Sokos hotel Edeniin ja kerroinkin viime viikolla majoituksestamme Scandinavian standard twin huoneessa sekä perustietoa hotellista.

Saimme samalla tilaisuuden myös kylpylävierailuun, joka oli meidän perheen pienten vesipetojen odottama hetki uintien jäätyä tänä kesänä vähemmälle kylmien ja sateisten säiden takia. Mutta nyt oli päätetty ottaa ilo irti koko käytettävissä olevasta ajasta.

Maisema-ravintolasta aukeaa kaunis merimaisema. kuva Sokos Hotels
Maisema-ravintolasta aukeaa kaunis merimaisema. kuva Sokos Hotels

Olin ennen matkaan lähtöä katsellut hotellin ravintolatarjontaa ja makustellut jo mielessäni Maisema-ravintolan menuta vakaana aikomuksena suunnata sinne ihan ajan kanssa illallistamaan kaunista merinäkymää katsellen.

Olin päättänyt merenantimien ystävänä herkutella alkuruokana paistettua rapukakkua sitrus-salaatin ja mummonkurkun kera, pääruokana pariloitua lohta ja rapumousselinea muhennetun kanttarellin ja valkoviinivoissa haudutettujen vihannesten kera. Ja pisteenä i:n päälle Crème brûlée -lajitelma…. mums….

Mutta kuinkas ollakaan, saapuessamme hotelliin oli nälkä jo luokkaa karjuva peto ja pienimmillä lisäksi kova kiire uimaan. Sanopa siinä sitten, että äiti vähän laittautuu ja mennään rauhassa pitkän kaavan mukaan syömään. Not. Mitenköhän olin ajatellut ajan riittävän kaikkeen?

Ara-ravintola. Photo © Elämää ja Matkoja
Ara-ravintola. Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja
Ara-ravintola Photo © Elämää ja Matkoja

Onneksi karjuvaan nälkään oli tarjolla toinenkin vaihtoehto, aularavintola Ara.

Ara-ravintolassa on tarjolla kahvilatuotteita pikkunälkään ja lisäksi hampurilaisia ja pizzaa. Ara palvelee myös allasbaarina kylpylän puolta, joten tilauksia vastaan ottavalla nuorella naisella oli kädet täynnä työtä. Hän kuitenkin jaksoi palvella aidon iloisella otteella.

Kuoppasin siis ajatukseni Maisema-ravintolan herkuista ja pizza-linjalla mentiin koko perhe. Perheen lihansyöjä hyödynsi S-etutarjouksen tilaamalla Edenin erikoisen, jossa oli neljää eri lihatuotetta (huh!). Itse päädyin Vegetarianiin, jossa oli aurinkokuivattua tomaattia, punasipulia, herkkusieniä ja aurajuustoa, joka ei ehkä ollut ihan nappivalinta juustoksi; mozzarella siivuina tai parmesan lastut olisivat voineet toimia paremmin muiden täytteiden kanssa. Lapsille oli tarjolla Aava-ankan pizzaa kahdella täytteellä ja molemmat löysivät omat suosikkinsa.

Saimme pizzat parissakymmenessä minuutissa ja ne tekivätkin ripeästi kauppansa. Kun nälkä oli selätetty, suuntasimme kohti kylpylän trooppista lämpöä.

Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja

Kylpylä

Vuonna 1989 valmistunut Edenin kylpylä on Suomen ensimmäinen subtrooppinen kylpylä ja se tarjoaa yli + 30°C lämpöiset altaat niin aikuisille kuin lapsille.

Kylpylä on avoinna päivittäin klo 10-21 ja lippuhinnat sekä ajankohtaiset tapahtumat pääset katsomaan tästä (klik). Hotelliin majoituttaessa voit varata huoneen joko kylpylän sisäänpääsyllä tai ilman.

Pukuhuonetilat ovat suuret, joten oman kaapin löytäminen ei teettänyt vaikeuksia viikonloppunakaan. Pukuhuone sekä peseytymis- ja saunatilat olivat minun silmääni melko askeettiset ja ensivaikutelma ei ollut kylpylämäinen.

Kylpylä on myös melko meluisa, joten spamaista rauhaa kaipaavalle en voi sitä suositella kuin kynttiläuintien aikaan, jolloin valaistusta hämärretään, osa kylpylälaitteista suljetaan ja tila rauhoittuu. Kynttiläuinteja järjestetään vielä muutamia kertoja loppuvuoden 2015 aikana ja voin vain kuvitella ihanan rauhallisen hetken lämmöstä ja vedestä nauttien.

Näkymä kylpylään Maisema-ravintolan baarista. Photo © Elämää ja Matkoja
Näkymä kylpylään Maisema-ravintolan baarista. Photo © Elämää ja Matkoja

Mutta lasten ilakoimiseen paikka on mitä ihanteellisin. Erilaisia uimaleluja ja apuvälineitä uimisen harjoitteluun löytyy monenlaisia. Aivan pienimmille on matala lastenallas liukumäkineen, joka oli sopiva ihan taaperoillekin.

Kuvan sininen pitkä liukumäki oli the juttu 8-vuotiaalle, josta mentiin kymmeniä ellei satoja kertoja monen tunnin kylpylävierailumme aikana. Pitkän liukumäen luona oli juuri uimaan oppineellekin sopivan syvää ja lisäksi iso allas alkaa loivasti syvenevänä.

Toinen ilon kiljahduksia tuonut asia olivat tasatuntien aallot, jolloin päästiin viiden minuutin ajan kokemaan meren maininkeja isossa altaassa. Tämän ajan liukumäet ovat suljettuina turvallisuussyistä. Lisäksi kylpylässä voi viettää rentoa hetkeä porealtaassa ja viilentyä halutessaan ulkoaltaassa, jonne me tosin tarkenimme kastella vain varpaat.

Altaan reunoilla on polyrottinkisia lepotuoleja sekä pöytäryhmiä allasbaarin lähettyvillä, josta olikin mukava välillä käydä hakemassa pientä purtavaa ja juotavaa. Lisäksi muutama rappunen ylöspäin on tasanne hieman yksityisempää ruokailu- ja lepohetkeä varten.

Photo © Elämää ja Matkoja
Puoli kerrosta kylpylätasosta ylöpäin sijaitsee hieman yksityisyyttä tarjoava oleskelutila. Photo © Elämää ja Matkoja

Kokonaisuutena Oulun Break Sokos hotel Eden tarjoaa helppoa ja vaivatonta lomailua. Majoitusta löytyy monen tasoista ja Scandinavian standard twin huoneen tilavuus sekä pöytäryhmä, jääkaappi ja käytävällä oleva mikro tekevät myös pienten lasten kanssa matkaamisen helpoksi.

Kahden ravintolan, allasbaarin ja aulan pienen myymälän ansiosta hotellista ei tarvitse välttämättä poistua ruokailujenkaan vuoksi ja voi kokonaan keskittyä lomailuun sekä nauttimaan kylpylästä, joka sopii vauvasta vaariin. Hyvät ulkoilumahdollisuudet sekä hotellin yhteydessä oleva kuntosali ja hyvinvointipalvelut ovat mukava lisä virkistävää taukoa arjesta kaipaavalle.

Lämmin kiitos Sokos Hotelsille mahdollisuudesta tutustua Oulun Edeniin helpon perhelomailun merkeissä.

Seuraamalla blogia Facebookissa sekä blogit.fi ja blogipolku.fi sivuilla pysyt jatkossakin mukavasti matkassa!

 

Recommended Articles

44 Comments

  1. Aava-ankan pizza kuulostaa hyvältä aikuisestakin. Kwack!

    1. Kiitos Stacy – Aava-ankan pizza teki vauhdilla kauppansa… kwaak! 😀

  2. Huh, onko Edenin avaamisestakin jo noin kauan aikaa! Muistan, kun se tuli 1989 Ouluun, ja taisimme aika pian avaamisen jälkeen käydä siellä. edellisestä käynnistä on nyt vuosia, eikä edes Nallikariin päästy viime kesänä, kun oli niin huono sää. Ensi kerralla sitten 🙂

    1. Kiitos Ansku! Samaa mekin mietittiin, että voiko avaamisesta olla jo niin kauan – mihin ihmeeseen nämä vuodet oikein katoavat, kun ei itse vanhene lainkaan? 😉

  3. Oi kylpylähotellit! Sovittiin poikaystävän kanssa, että tänä talvena tehdään reissu kylpylähotelliin, eli hyvää tarjousta odotellessa. Noi aaltoaltaat on kyllä huippuja näin ihan aikuisenkin näkökulmasta, sellanen löytyy myös ainakin Siilinjärven Fontanellasta, jossa tuli lapsena käytyä aika paljon.

    1. Kiitos Venla! Toivottavasti Teillä tärppää hyvä tarjous ja pääsette poikaystävän kanssa minilomalle kylpylään!
      Pitääpä kurkata tämä Siilinjärven Fontanella, se olikin minulle aivan uusi tuttavuus.

  4. Lapsiperheettömänä en oikein näe itseäni tuolla kylpylässä, mutta lapsiperheelle on varmaan ihan ihanteellinen paikka viettää pikkulomaa!

    1. Kiitos Annika! Lasten kanssa se oli helppo paikka viettää pientä breikkiä arjesta; eipä siinä heidän osaltaan paljon muuta vaadittu, kun oli mahdollisuus uida & peuhata vedessä.

  5. En tiedä mistä johtuu, mutta itse en ole kylpyläihminen lainkaan. Muksut kyllä niissä viihtyisivät, mutta itsestä eikä varsinkaan puolisosta ole niihin. Vanhempani harrastavat usein kylpylälomia, viimeksi viime viikonloppuna. Näin ollen omena on todellakin pudonnut kauaksi puusta tai on vielä puussa 😀

    1. Kiitos Rami! Arvaas mitä – en ole muuten minäkään ja tämä oli vasta toinen (!) kokemukseni kylpylähotellista Suomessa!
      Ensimmäisellä kerralla olimme Naantalissa ja siellä keskityin hiljaisiin ruusukylpyihin Spa’ssa kuoharin kera. Tämä kokemus oli… hmmmm, hieman erilainen 😀 Mutta lapset tykkäsivät todella paljon ja heidän riemua seuratessä päätin urheasti kestää metelin!

      Ehkäpä se omena muuten vielä putoaa puusta? ;D

  6. Nämä Suomen kylpylät ei ole oikein mun juttu… Harkitsin seuraavalla Suomen visiitillä kylpyläreissua, mutta sitten muistinkin että ne kylpylät onkin usein vain noita erilaisia altaita ja liukumäkiä. Ei ole useita saunoja, suolahoitoja, erilaisia suihkuja, kylmävesihoitoja, rauhallista loungea missä voi käydä välillä juomassa kurkulla tai sitruunalla maustettua vettä… On vain lauma meluavia kersoja 😀

    1. Kiitos Terhi! Kannattaa tosiaan harkita rauhallista spa:ta tämän tyyppisen sijaan! 😀 Korvatulpat ei nimittäin olisi olleet pahitteeksi; melu kun ei rajoittunut meuhkaaviin tenaviin vaan lisäksi valtaisa kohina, laitteiden ääni ja kaiku. Puhuminen huutamatta oli mahdotonta
      Viihdyn itsekin paremmin rauhallisessa spa’ssa ja ensimmäisellä kotimaan kylpylälomalla Naantalissa päivä kului ihanan rauhallisissa merkeissä tuoksuva kylvyn, hoitojen ja kuoharin kera.
      Lasten riemu Edenin kylpylästä liukumäkineen oli kuitenkin niin suurta, että tällä kertaa mentiin näillä eväillä. Ensi kerralla mamma livistää hetkeksi hiljaisuuteen. 😀

  7. Crème brûlée -lajitelma! Minun oli vaikea keskittyä tämän jälkeen enää mihinkään muuhun 😀

    Kylpylälomat on kyllä mukava irtiotto arjesta, olivat ne sitten kaksin tai lasten kera. Harvoin lienee kukaan on kylpylästä masentuneena lähtenyt.

    1. Kiitos Gia! Ei olisi ollut lainkaan hassumpi menu ja Crème brûlé-lajitelma: valkosuklaa, vadelma, mustikka, karpalo, espresso ja tyrni…. No niin, nyt on minunkin vaikea keskittyä 😀
      Tällä reissulla mentiin enemmän lasten toiveiden mukaan lyhyen käytettävissä olevan ajan vuoksi, mutta kyllä pieni breikki oli koko perheelle paikallaan arjen kiireiden keskellä. Kotiin palasi hyvin uitetut ja onnelliset lapset ja sitä myötä tyytyväiset vanhemmat!

  8. Tulipas hyvät muistot mieleen näistä kylpylätunnelmista! Edenin kylpylä on yksi ensimmäisiä kylpylöitä, joissa olen ikinä vieraillut. Lapsena vesialtaat ja liukumäet olivat parhautta! JEEI! Kiva huomata, että kylpylä on edelleen täysissä voimissaan! 🙂
    -Titta / IKILOMALLA

    1. Kiitos Titta! Paljon oli iloisia syysloman viettäjiä Edenissä ja meidän juniorit ovat ihan samaa mieltä – liukumäet ja vesialtaat ovat aivan ykköstä! 😀

  9. Rauhalliset spa-tyyppiset paikat kera kaiken maailman hoitojen ovat enemmän minunkin mieleeni, mutta voi miten ihania lapsuusmuistoja minulla on noista Eden-kylpylöistä, lähinnä Nokian sellaisesta, koska se on lähempänä, mutta kerran kävimme myös tuolla Oulun vastaavassa. Eiköhän taas suunta ole tuo, kunhan tuo meidän toukka vähän kasvaa. En pistä hanttiin, vaikka pitäisi muutama kierros itsekin laskea liukumäessä! 😀 Vedessä peuhaaminen on vaan niiiiin hauskaa! Kiva, että teille tarjoutui mahdollisuus vierailla tuolla 🙂

    1. Kiitos Henna! Vedessä peuhaaminen, aallot ja isossa liukumäessä hurjastelu oli kyllä meidän junioreiden mieleen ja onpa tässä kyselty koska mennään uudelleen kylpylään? 😀 Edenissä oli kyllä mukava viettää helppoa minilomaa lasten kanssa; jokunen kuukausi eteenpäin, niin pienimpien allas kutsuu varmasti teidänkin pientä loiskuttelemaan ja ilakoimaan vedellä!

      1. Vauvauinti aloitettiin jo viime viikolla, kyllä tästä pojasta vielä sukeltaja tehdään vanhempien kaveriksi! 😀

        1. Hienoa! Ei ole omena kauas puusta pudonnut eikä aikaakaan, kun teette koko perheen sukelluslomia!

  10. Siitä on todella monta vuotta kun oon viimeksi kylpylässä käynyt, olen ehkä ollut jotain 10 😀 Nykyään kylpylät eivät oikein houkuttele, jos haluan uida niin menen enemmin uimahalliin. Ehkä yksi syy miksi en kylpylöistä oikein välitä on se että niissä on usein paljon lapsia (lapsia vastaan minulla ei siis ole mitään), mutta näin lapsettomana tykkää siitä että on omaa rauhaa 🙂

    1. Kiitos Tanja! Ymmärrän varsin hyvin kaipuun omaan rauhaan, kahden lapsen äitinäkin vaadin viikottain sen oman hiljaisen hetken akkujen lataamiseen. 🙂

      Uimahallit ovat monessa paikassa jo todella hyvätasoisia ja ylittävät parhaimmillaan vaatimattomampien kylpylöiden tason.
      Pienessä kotikaupungissani Pietarsaaressakin on vain jokunen vuosi sitten uusittu uimahalli erityyppisine saunoineen, porealtaineen ja viikottaisine kynttiläuinteineen. Vain aaltokone ja superpitkä liukumäki puuttuvat lasten mielestä 😀

  11. Tiia/reisereise

    Näyttää kyllä tosi kivalta paikalta, mutta melu on aina ärsyttävää. Olisi silti mennä pitkästä aikaa kylpylään pulikoimaan. Täällä Vaasassa itse asiassa on Tropiclandia..pitäis kyllä käydä, nyt kun tänne olen muuttanut.

    1. Kiitos Tiia!
      Tropiclandiaa ovat monet kehuneet ja ihan nolottaa tunnustaa, ettei olla siellä koskaan kylpylän puolella käyty, vaikka olen ikäni vajaan 100 km:n säteellä siitä asunut, jopa ihan Vaasassakin 🙂
      Meluisuus on kyllä ikävää, mutta sitä voitaisiin vähentää lisäämällä akustiikkalevyjä sekä vaimentavia materiaaleja ympäristöön.
      Melua lukuunottamatta päivä Edenin kylpylässä meni oiken mukavasti.

  12. Ilman lapsia en lasten suosimaan kylpylään helposti lähtisi 🙂 Naantalin kylpylässä olemme käyneet silloin tällöin: etenkin alkukeväästä ulkoallas on kiva lisä, käydä uimassa ”ulkona” vaikka altaan reunalla on vielä lunta. Ja tuo ei satu olemaan lapsiperheiden erityisessä suosiossa. Mutta hyvähän se on, että on erilaisia paikkoja erilaisiin tarpeisiin!

    1. Kiitos Pirkko! Voin helposti uskoa, ettei lasten suosimaan kylpylään ihan ensimmäisenä suuntaa pariskuntana. 🙂
      Ihan perheenäitinäkin se oli haastavaa, sillä viihdyn paremmin rauhallisessa ympäristössä. Mutta lapset nauttivat aivan täysillä ja se oli tärkeintä tällä reissulla!

      Naantalin ulkoallas on varmasti aivan mahtava myös keväällä ja syksyllä, näkymät merelle ovat mukavat! Kesäaikaan Naantalin kylpylässä oli melko paljon lapsiperheitä, mutta meno ainakin ulkoaltaassa oli rauhallista. Itse viihdyin Naantalissa enemmän span:n puolella, jonka ihania hoitoja ja kylpyjä voin lämpimästi suositella!

  13. Kylpylät, pitkät liukumäet ja aaltoaltaat 😀 Niistä on niin paljon mukavia muistoja lapsuudesta! Perheemme kävi useamman kerran vuodessa kylpylässä ja nuo käynnit olivat ainakin minulle vuoden kohokohtia. Nyt aikuisena kylpylöissä on tullut käytyä vähemmän, mutten edelleenkään jätä käyttämättä mahdollisuutta liukumäen kokeilemiseen, jos sellainen vastaan tulee 🙂

    1. Kiitos Mirje! Vesi ja likumäet ovat kyllä niitä mukavien lapsuusmuistojen elementtejä. Meillä lapset nauttivat päivästään aivan täysillä ja tunnustetaan, että saivat isänkin houkuteltua jokuselle kierrokselle ison liukumäen pyörteisiin 😀

  14. Onneksi kylpylöitä on moneen lähtöön ja eri kohderyhmille. Täytyy sanoa, että en näin aikuisena kun pieniä lapsia ei enää ole ihan välttämättä valitsisi virkistäytymiseen lapsiperheille suunnattua kohdetta. Kiva, että edes Naantalin Kylpylä on suunnannut johonkin muuhun ryhmään. Paitsi kesällä kun Muumimaailma on auki.

    1. Totta, hyvä että löytyy monenlaista tarjontaa ja on täysin ymmärrettävää, että ilman lapsia matkustava suuntaa mielellään rauhallisempaan ympäristöön.
      Uskon kuitenkin, että koulujen loma-aikoihin kaikissa kylpylöissä on eniten lapsiperheitä ja muina aikoina sitten tasaisempi ikäjakauma. Edenin kylpylässä oli syyslomaviikonloppuna asiakkaita vauvasta vaariin, painopiste kuitenkin lapsiperheissa.

      Naantalin kylpylää markkinoidaan kaikenikäisille, sekä pariskunnille että lapsiperheille, ja huoneita on eri tyyppisiä aina classic-huoneesta sviitteihin Majoittauduimme siellä kylpylän päärakennukseen, mutta itse kylpylän käyttö jäi sillä matkalla vähemmälle. Sen sijaan nautin tasokkaista spa-hoidoista, joihin menisin milloin vaan uudelleen. Edenissä en valitettavasti ehtinyt näitä palveluja testaamaan.

  15. Minä tykkään tosi paljon hotellien ulkouima-altaista (olen aivan onnessani, kun pääsen tulevana viikonloppuna pakoon Madridin vilskettä rantakohteeseen ja minua odottaa siellä uima-allas! Ah!), mutta jostain syystä en yhtään ole kylpyläihminen. Tai siis kylpäläihminen olen siinä mielessä, että tykkään hemmotteluhoidoista, mutta niistä sisäaltaista en yhtään. Jossain kommentissa sanoit olleesi Naantalin kylpylässä. Se on kyllä ihana, siellä on se ulkouima-allas. Kesällä hyvällä säällä on melkein kuin olisi ulkomailla. Lisäksi Naantali on niin suloinen kaupunkikin.

    1. Kiitos Heidi! Sama juttu, minustakaan ei ole ’kuoriutunut’ kylpyläihmistä ja vietän myös mieluummin rauhallista aikaa ulkona veden äärellä. 🙂
      Sen sijaan span hemmotteluhoidoissa voisi käydä vaikka viikottain.

      Naantali on tosiaan oikein viihtyisä kesäkaupunki ja kylpylän ulkoaltaasta avautuvat mukavat maisemat meren lahdelle.
      Ihanaa viikonlopun rantalomaa Sinulle, pieni arkipako on silloin tällöin paikallaan!

  16. Jenna / Journey Diary

    Tulee aivan lapsuus mieleen näistä kylpyläkuvista, perheen kanssa vietettiin yö tai pari melkein kaikkina syys- ja talvilomina jossain Suomen kylpylöistä. Tuolla en kuitenkaan oo ikinä käynyt. Pieni kylpyläloma olis kyllä ihanan rentouttava breikki kiireiseen arkeen tässä ennen joulua 🙂 Mulla olis itseasiassa Flamingo Spahan lahjakortti odottamassa, pitääkin raivata aikaa sen käyttämiselle!

    1. Kiitos Jenna! Meillä lapset nauttivat aivan täysillä ja ovat jo monta kertaa kysyneet, milloin mennään uudelleen kylpylään?! 🙂
      Pieni hotelli- ja/tai kylpyläreissu katkaisee tosiaan arkea mukavasti, Flamingo Spa vaikuttaa houkuttelevalta! Mukavaa,että Sinulla on nyt hyvä mahdollisuus pieneen hemmotteluhetkeen siellä!

  17. Noi kynttiläuinnit kuulostaa ihanalta! Lapset varmasti nauttii tällaisista paikoista ja kiva että on ajateltu myös rauhallisempaan menoon hetkiä. Tuli ihan lämmin olo kun katseli kuvia lämpimistä vesistä. 🙂

    1. Kiitos! Kylpylävuorokausi oli aivan paikallaan syyslomalla ja trooppisessa lämmössä oli mukava seurata lasten iloa ja riemua! 🙂
      Edenin kylpylä on varmasti ihanan tunnelmallinen paikka rentoutumiseen kynttiläuintien aikaan, niitä voisi järjestää vaikkapa viikottain!

  18. En muista koska olisin käynyt kylpylässä Suomessa. Edenissä en ole koskaan käynyt, mutta ihan kivaltahan tuo näyttää. Varmasti lapsiperheille oikein sopiva kohde. 🙂

    1. Kiitos Lotta! Oli kyllä mukava päästä tutustumaan Edeniin ja kylpylän antimet olivat erityisesti lasten mieleen. 🙂

  19. Näyttää hauskalta paikalta lapsille mutta minulle liian meluisalta 😀 Mutta tuo kynttiläuinti kuulostaa ihanalta, tosi hyvä idea!

    1. Kiitos Laura! Syysloma oli tosiaan lasten riemua, kynttiläuintien aikaan tunnelma on varmastikin ihanan rauhallinen! 🙂

  20. Tuo kylpylä on kilometrin päässä asunnostani : )

    Itse en paikkaa arvosta lainkaan. Kulahtanut, meluisa ja pieni. Veikkaan, että jos saisivat, niin jyräisivät maan tasalle, ja rakentaisivat uuden.
    Nallikarin rantaa taas on parasta Oulua!

    1. Sijainti rannalla on hyvä, mutta kotimaisemien kauniita kalliorantoja jäin Nallikarilla kaipaamaan. 🙂

      Kuten sanot, rakennuksen alkuperäiskunto vaatisi jo tuoreutusta, toivottavasti tähän kylpylään panostetaan.
      Kiitos Anna kommentistasi.

  21. Joskus olen käynyt Oulun Eedenissä arkena aamupäivästä ja silloin siellä on voinut oikeasti rentoutua. Mahtava se veden solina ja kauniit kasvit! Mutta yleensä veden ääntä ei juuri kuulu, kun tila kaikuu lasten kiljunnasta. Pitäähän lasten tietty saada nauttia! Mutta juuri ipanoiden rauhattomuuden takia en yleensä itse pysty rentoutumaan näissä suomalaisissa kylpylöissä.

    1. Kiva kuulla, että Edenissä löytyy myös ihanan rauhallisia hetkiä! Voin vain kuvitella rentouttavan hetken veden solinaa kuunnellen trooppisesta lämmöstä nauttien. Syysloma oli lasten riemua, itse olisin myös kaivannut hiljaisempaa ympäristöä.
      Kiitos Anna-Kaisa kommentistasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *