Hemmotteleva Hotel Haven

Joskus katko kiireiseen (lapsiperhe)arkeen on enemmän kuin tarpeen ja kun aikaa on vain viikonlopun verran, miksi mennä merta edemmäs kalaan?

Helmikuussa meille aukeni pitkästä aikaa mahdollisuus ihan vain aikuisten vapaaseen ja lähdimme hemmottelevalle hotellilomalle Hotel Haveniin, joka on yksi kymmenestä Kämp Collection hotellista ja Suomen ensimmäinen Small Luxury Hotels of the World -ketjun jäsen.

Hotel Haven sijaitsee Unioninkadulla Helsingin Kasarminkaupungissa, kivenheiton päässä eläväiseltä Esplanadilta ja Kauppatorilta eikä Rautatieasemalle ja Olympiaterminaaliin ole kuin kymmenen minuutin kävelymatka. Sijainti on siis mitä ihanteellisin niin kaupungilla kiertelyyn kuin jatkoyhteyksiä ajatellen.

Hotelliin sisään astuessaan tuntee itsensä heti tervetulleeksi, tunnelma on rauhallinen ja tyylikäs, samalla kodikas. Täällä on viihtynyt myös Ruotsin kruununprinsessa Victoria, mutta hyvin me tavalliset ihmiset sulaudumme kansainvälisen asiakaskunnan joukkoon.

Vastaanoton ystävällinen henkilökunta on ammattitaitoista ja määrällisesti mitoitettu niin, että sisäänkirjaantuminen tapahtuu ripeästi suuresta asiakasmäärästä huolimatta. Kaikkialla hotellin yleisissä tiloissa huomaa, että hotellista huolehditaan moitteettomasti.

Aula on kotoisa paikka lukea päivän lehdet ja tunnelmallinen Bar Haven kutsuu viihtymään takkatulen äärelle, vaikkapa pelaamaan shakkia tai lasilliselle laatujuomaa hyvässä seurassa.

”Viskin, rommin, konjakin sekä samppanjan ystäville baari on todellinen kohtauspaikka.”

Prime Superior huoneemme sijaitsee hotellin kolmannessa kerroksessa ja sen kolmisenkymmentä neliötä majoittaa viihtyisästi kaksi aikuista, vaikka vähän pidemmäksikin aikaa. Huone on moitteettoman siisti ja kunnoltaan erinomainen, kuten yleisetkin tilat.

Unikulman vuode on mukava ja untuvaiset tyynyt, peitteet sekä vuodevaatteet laadukkaat, niin kuin tämän tason hotellissa kuuluukin olla. Tästä minä pidän!

Näkymät kadulle ja vastapäiseen rakennukseen eivät sen sijaan ole parhaasta päästä, mutta mitäpä tuosta, sillä sitä varten on kunnolliset pimennysverhot. Alkuillasta kaipaan huoneeseen äänieristettyjä ikkunoita, koska liikenteen melu kuuluu kadulta turhankin hyvin, mutta yöksi liikenne onneksi hiljenee.

Illan tullen asiakkaan ei tarvitse Havenissa huolehtia vuoteen avaamisesta ja verhojen sulkemisesta, sillä tämän hoitaa hotellin turn down service puolestasi

Prime superior huoneessa käytettävissäsi on mukavat kylpytakit ja tohvelit sekä huonehintaan kuuluvaa kosmetikkaa, lähdevettä ja ihanaa tyrnisuklaata. Minibaarissa on tarjolla vakiovalikoima lisämaksullisia juomia ja vaatehuoltoon on käytettävissä silityslauta ja -rauta.  Vaatteet ja matkatavarat saa kivasti pois silmistä kaapiston kauniiden ovien taakse ja tilavassa kylpyhuoneessa on laskutilaa riittävästi.

Kylpyhuoneen suunnittelussa on ajateltu hyvin toimivuutta ja amme & suihku on sijoitettu erikseen, jolloin molemmista saa parhaan mukavuuden irti. Kylpyhuoneen lattialämmityksessä ei säästellä ja integroidun kaiuttimen kautta voit kuunnella televisiosta musiikkia tai lempiohjelmaasi (vaikkapa Suomi-Ruotsi MM-jääkiekkoa, kuten meidän Mr. – very romantic ?). Kaiuttimen saa myös halutessaan kytkettyä pois ja voit nauttia kylvystä vain vaahdon ja skumpan poreillessa.

Myhäilen vielä tyytyväisempänä laskiessani kylpyveden pois, kun huomaan poiston olevan vaimennettu eikä valtaisa lorina valtaa kylpyhuonetta. Pieni yksityiskohta tämäkin, josta huomaa, että tilat on huolellisesti suunniteltu.

Huone itsessään on niin mukava, ettei sieltä haluaisi poistua. Eikä se mikään ongelma olekaan, sillä huonepalvelusta voi tilata ruokaa sekä juomaa minibaarin valikoiman lisäksi. Huonepalvelusta veloitetaan kuitenkin 20 euroa, eikä luonteeni anna myöten tätä ahkerasti käyttää, joten menemme aamiaiselle hotellin ravintolaan.

Ja hyvä niin, sillä aamiainen tarjoillaan aivan ihastuttavassa Sundmansin talossa, josta avautuvat näkymät Etelärantaan. Tämän vuonna 1820 valmistuneen rakennuksen piirustukset ovat Carl Ludvig Engelin käsialaa ja talon rakennutti kauppalaivan kapteeni, kauppias Gustaf Wilhelm Sundman. Tiloissa toimi vuoteen 2015 saakka Michelin-tähdelläkin palkittu ravintola G.W. Sundman’s.

Porvaristalossa sijaitseva aamiaissali on todella kaunis ja talon arvokas ilme on säilytetty juuri sellaisena kuin pitääkin. Pöydissä on tuoreita leikkokukkia, tarjoilupöytää koristaa näyttävä asetelma ja tarjottavat on koristeltu kukkien terälehdillä. Ystävällinen henkilökunta tarjoilee lämpimät juomat pöytiin ja monipuolisista aamiaistarjottavista löytyy sopivasti vaihtoehtoja aikuiseen makuun.

Tämä on juuri sellaista, mistä todella pidän: laatua, mukavuutta, pieniä yksityiskohtia, hyvää palvelua ja kauniin arvokiinteistön tunnelmaa.

Vahva suositus Hotel Havenille!

 

Arkipako Hotel Havenissa on sitä, mikä tekee elämästä vähän parempaa – Nähdään taas pian!  ?

 

 

P. S. Ensi kerralla muistan toivottavasti ottaa mukaan myös kameran akun, enkä unohda sitä kotiin laturiin, kuten tällä kertaa. Siksi kirjoituksen kuvat ovat poikkeuksellisesti puhelimella otetut ja laadullisesti heikommat, pahoittelut tästä.

Prime Superior huoneemme hinta suoraan hotellin verkkosivulta varattuna  ”-50% päivän joustavasta hinnasta” tarjouskampanjasta 125 € / yö sisältäen aamiaisen, Wi-Fi:n ja myöhäisen uloskirjautumisen klo 14 saakka.

HOTEL HAVEN
Unioninkatu 17
00130 Helsinki

  • 137 huonetta
  • 6 huoneluokkaa: Superior, Prime Superior, Grand DeLuxe, Grand DeLuxe Harbour Seaview, Helsinki Sviitti, Town Square Sviitti
  • huonepalvelu
  • maksuton wifi
  • kuntosali

 

 

 

 

 

 

 

 

Recommended Articles

10 Comments

  1. Upean näköinen hotelli. Kauniissa ympäristössä pääsitte viettämään yhteistä aikaa.

    1. Haven on aivan ihana hotelli pieneen arkipakoon <3

      Mukavaa viikonloppua Sinulle Outi!

  2. Hotelli Haven on tyylikkäästi ja hyvällä maulla sisustettu. Käytiin synttärivisiitillä siellä pyörähtämässä ihan hiljattain. Erityisen paljon pidin aulan sisustuksesta. Harmi tuo meteli, me oltiin seitsemännessä kerroksessa, jossa ei kyllä juhlien takia ollut hiljaista, mutta voisin kuvitella siellä saavan rauhalliset yöunet.

    1. Tykkään Hotel Havenista todella paljon ja se tuntuu niin ’omalta’ kaikin puolin.

      Liikenteen äänet kuuluivat kyllä turhan hyvin kadunpuoleiseen kolmannen kerroksen huoneeseen, mutta muutoin hotellissa oli todella rauhallista. Ihana paikka ?

      Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle! ?

  3. Juuri tuollaisen hotelliin olisi ihana mennä arkipakoon. Tuo on niin luksusta arjen keskellä,

    1. Hotel Haven on aivan ihana paikka ottaa katko arkeen. ? Suosittelen lämpimästi!

      Hyvää alkavaa viikkoa Sinulle! ?

  4. erityinenmaailmalla

    Tyylikkään näköinen hotelli ja varmasti tulisi testattua, mutta… Miksi ihmeessä untuvatyynyt, allergisen pahin painajainen. :/

    1. Hotel Haven on kyllä kaikin puolin mukava ja huoneluokkia löytyy niin pieneen arkipakoon kuin todelliseen luksuslomaan tai vaikka häiden viettoon.

      Hyvälaatuisilla untuvatyynyillä on allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnus, mutta halutessaan voi pyytää synteettiset tyynyt ja peitteet. Itse reagoin tukkoisuudella ja vuotavilla silmillä huonoihin tyynyihin, mutta Havenissa nämä olivat todella hyvät, myös niskalle.

      Käykää ihmeessä testaamassa Haven sopivan tilaisuuden tullen!

      Mukavaa maanantaita Sinulle! ?

  5. Olen kuullut paljon hyvää tuosta hotellista. Itse olen vain kokoustanut tuolla ja tietysti siinä samassa syönyt heidän ravintolassa. Harvemmin sitä tulee yövyttyä kotikaupungissa, mutta tuo olisi kyllä yöpymisen arvoinen.

    1. Olen myös kuullut Havenista pelkkää hyvää ja tykkään sen hyvälaatuisesta kotoisuudesta.

      Tehkää ilman muuta pieni arkipako Haveniin!

      Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *