Virittäydy vapaalle messut | Tampere + ARVONTA: Voita pääsyliput

Kaupallinen yhteistyö: Virittäydy vapaalle | Tampereen Messut x Elämää ja Matkoja blogi

Ensi viikonloppuna Tampereella unohdetaan harmaa arki ja virittäydytään vapaalle inspiroivilla messuilla. Virittäydy vapaalle tapahtuma kokoaa yhteen parhaat vinkit koko perheen yhteiseen vapaa-aikaan, ja inspiraatiota voi käydä hakemassa perjantaista sunnuntaihin 22.4. – 24.4.2022. Tarjolla on ideoita matkailusta pihan ja kodin laittoon sekä keräilystä pienoismalleihin, kaikki nämä yhdellä pääsylipulla.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävässä Virittäydy vapaalle tapahtumassa pääset tutustumaan viiteen eri teemaan; Piha & Koti, Kotimaan matkailu, Keräilyn maailma, Suuri Snadi ja Perhomessut; eli tarjolla on runsaasti nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Virittäydy vapaalle tapahtumassa on yli neljäsataa näytteilleasettajaa sekä runsaasti kiinnostavaa ohjelmaa jokaisena messupäivänä. Täällä jos missä unohtuvat arjen kiireet ja harmaus!

 

 

 

Perjantaista Sunnuntaihin: Piha & Koti • Kotimaan matkailu 

Lauantaista Sunnuntaihin: Keräilyn maailma • Suuri Snadi • Perhomessut

 

 

 

 

Kotimaan Matkailumessut 2022

Koronapandemian myötä moni meistä löysi kotimaan matkailun uudelleen ja hyvä niin, sillä Suomi on täynnä mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Mikä olisikaan parempi paikka löytää kotimaan helmet ja kätketyt aarteet, kuin Kotimaan matkailumessut. Kotimaan Matkailumessut ovat tulleet tutuksi osana keväisiä Supermessuja, jonka tarinaa jatkaa nyt uusi Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuus.

Virittäydy vapaalle tapahtumassa on tänä vuonna 128 kotimaan matkailun näytteilleasettajaa, joista useammasta on juttua myös täällä blogissa. Nyt teillä on erinomainen mahdollisuus lähteä tapaamaan kohteiden ja palveluntarjoajien edustajia tapahtumaan. Blogista tutun Bomban tapaatte osastolla E 331 ja Kolin osastolla E 331. Lämmin suositus myös osastolla E1010 esittäytyvälle vaasalaiselle Wasalinelle, jonka ympäristöystävällisellä uudella M/S Aurora Botnialla taittuu merimatka Vaasasta Uumajaan upeissa Merenkurkun saaristomaisemissa. Kaikki Virittäydy vapaalle tapahtuman näytteilleasettajat löydät tästä.

Ohjelmassa elämyksiä, luontoa, vastuullista matkailua ja kätkettyjä aarteita

Perjantain 22.4.2022 avajaishaastattelun aiheena on 100 syytä matkailla Suomessa jolloin Hotelli Punkaharjua luotsaavan Saimi Hoyerin haastateltavana on Visit Turun markkinointijohtaja Satu Hirvenoja. Haastattelun jälkeen on vuorossa Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2022 palkinnon jako, joka jaetaan Kotimaan Matkailumessulla nyt jo yhdennentoista kerran. Perjantaina julkistetaan myös Suomen Matkailijayhdistys SMY ry:n valitsema Kotimaan Matkailun huippukohde 2022, jonka valintakriteerinä on se, että kohde luo uutta ja toimii esimerkkinä myös muille matkailualan toimijoille ja yrityksille ympäristönäkökohdat huomioiden.

Karismaattinen Saimi Hoyer juontaa kokonaisuudessaan perjantain ohjelman E-hallin Kylä-lavalla, joten teillä on mahdollisuus kuunnella hänen mukaansa tempaavaa kerrontaa useampaankin otteeseen. Saimi Hoyer tunnetaan Hotelli Punkaharjun yrittäjänä, kansainvälisen uran luoneena mallina ja intohimoisena sienestäjänä. Saimi haluaa oman tarinansa kautta innostaa yleisöä olemaan läsnä sekä rohkaisee jokaista kulkemaan kohti unelmiaan, heittäytymään hetkeen ja näkemään elämän ainutlaatuisuuden. Hän on voimanainen, jonka paloa ja tekemistä suurella sydämellä ei voi kuin ihailla.

Lauantaina 23.4.2022 Saimi Hoyer nousee lavalle kertomaan luotsaamastaan upeasta Hotelli Punkaharjusta, jossa nautitaan elämästä kaikilla aisteilla. Hotelli Punkaharju – Hämmenny pienistä ihmeistä ohjelmaosio kuljettaa kuvankauniissa harjumaisemissa sijaitsevan Hotelli Punkaharjun historiallisiin vaiheisiin ja pääsemme kuulemaan tarinaa täällä vierailleista matkamiehistä ja -naisista. Hotelli Punkaharju on messuilla näytteilleasettajana osastolla E 610.

E-halli | Kylä-lava: Pe 22.4.2022 Haastattelu klo 11:30 – 11:45 | Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2022 klo 11:45 – 12:10 | Kotimaan matkailun huippukohde 2022 klo 15:00 – 15:25 | La 23.4.2022 klo 13:00 13:25 Hotelli Punkaharju – Hämmenny pienistä ihmeistä

Virittäydy vapaalle tapahtuman ohjelmassa on mukana myös toinen voimanainen, taiteilija Johanna Oras, joka nähdään yhdessä Saimi Hoyerin kanssa Kylä-lavalla jokaisena messupäivänä. Tässä 25 minuuttisessa Saimi ja Johanna – kaikilla väreillä ohjelmaosiossa Punkaharjun voimanaiset maalaavat valkoiselle kankaalle oman elämänsä jälkiä sen kaikilla sävyillä; Saimi puhuen ja keskustellen, Johanna yleisön katseiden alla maalaten ja improvisoiden. Taidekartano Johanna Oras esittäytyy osastolla E 610.

E-halli | Kylä-lava: Pe 22.4.2022 klo 12:15-12:40 | La 23.4.2022 klo 10:30-10:55 | Su 24.4.2022 klo 12:15-12:40

Perjantaina saamme myös vastauksen kysymykseen: Mitkä ihmeen Napapitäjät? ja kuulemme, mitä Suomineidon Napapitäjillä on meille tarjota. Kylä-lavalla ovat esittäytymässä NIHAK/Napapitäjät: Virpi Ruotsalainen-Luonnon Syli, Minna-Liisa Myllylä-Jokihovi, Heidi Järvenpää-Paakarin Pysäkki, Heikki Niemelä-Kumisevan Kaiku Osuuskunta, Juuso Finnilä-Ketolan Maatilamajoitus ja he kertovat tarjoamistaan matkailupalveluista, mm. majoituksista ja elämyksistä. Napapitäjät ovat omiaan Sinulle, joka haluat nauttia luonnon rauhasta.

Perjantaina ja lauantaina Kylä-lavalla on todella matkakuumetta nostattava osuus, Elämysjunat maailmalla ja meillä , jolloin Robert Ramstedt kertoo junista, joilla matkanteko on tärkeämpää kuin päämäärä. Tiesitkö, että maailmalta löytyy toista sataa reittiä, joissa jo itse junat ovat elämyksiä? Näissä junissa mukavan matkateon varmistavat huippukokit, huonepalvelija ja pääsetpä halutessasi myös saunomaan. Tämän matkustusmukavuuden kun yhdistää vielä henkeäsalpaaviin maisemiin, on matka kuin unelma!

Sunnuntaina  lavalle astuu Titta Kyllönen esittelemään uuden matkailukonseptin, Puotirundin, joka on mielestäni aivan loistava idea. Puotirundi tuo uutta kulmaa kotimaan matkailuun kokoamalla yhteen kotimaan puotiaarteet, persoonalliset kahvilat ja ruokapaikat sekä elämykselliset majoitukset. Puotirundin alustalta matkailija löytää mielenkiintoisia kohteita omatoimiretkille, mutta tarjolla on myös valmiita pakettimatkoja. Todella tutustumisen arvoinen matkailukonsepti!

E-halli | Kylä-lava: Pe 22.4.2022 klo 16:00 – 16:25 Mitkä ihmeen Napapitäjät? | Pe 22.4.2022 klo 12:45-13:10 ja La 23.4.2022 klo 11:30-11:55 Elämysjunat maailmalla ja meillä | Su 24.4.2022 klo 11:15 – 11:40 Puotirundi

Virittäydy vapaalle tapahtumassa on myös luonto ja vastuullinen matkailu hyvin edustettuna. Lauantaina lavalle astuu toimittaja ja kirjailija Kimmo Ohtonen, joka pohtii puheenvuorossaan Mitä on vastuullinen matkailu, onko sitä olemassa ja minkälaisia vaikutuksia luontomatkailulla on itse luonnolle? Kimmo Ohtosella on liki 20 vuoden kokemus televisio-ohjelmien ja dokumenttien tekemisestä eri puolilla maailmaa ja vuosien saatossa tehdyt matkat kotimaan perukoilta maailman ääriin ovat hahmottaneet hänelle sen, miten monista eri elementeistä vastuullisuus koostuu.

Sunnuntaina Kylä-lavalla on vuorossa geologi Pasi Talvitie, joka esittelee vuonna 2020 Unesco statuksen saaneen Lauhanvuori – Hämeenkangas Geoparkin ja tämän uuden Two Billion Year Tours -pyörämatkailureitistön. Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Satakunnan rajamailla sijaitsevan Lauhanvuori – Hämeenkangas Unesco Global Geoparkin kohteet kertovat alueen mielenkiintoista geologista tarinaa. Tämä Parkanosta liki Kristiinankaupungin rantaan ulottuva alue on siitä poikkeuksellinen, että sieltä löytyy niin vuoria kuin laajoja erämaisia suoalueita.

E-halli | Kylä-lava: La 23.4.2022 klo 13:30 – 14:00 Mitä on vastuullinen matkailu? | Su 24.4.2022 klo 15:00 – 15:25 Lauhanvuori – Hämeenkangas Unesco Global Geopark

Virittäydy vapaalle tapahtumassa on siis tarjolla hieno kattaus näytteilleasettajia ja ohjelmaa, joten tänne kannattaa lähteä vähän kauempaakin löytämään uusia ideoita koko perheen vapaa-aikaan sekä viettämään antoisaa päivää. Koko tapahtuman ohjelman löydät tästä ja lippujen hinnat sekä aukioloajat tästä. Liput voi ostaa ennakkoon Ticketmasterin kautta tästä.

Eikä tässä vielä kaikki! Nyt Teillä blogin lukijoilla on mahdollisuus voittaa pääsyliput tähän inspiroivaan ja matkakuumetta nostattavaan Virittäydy vapaalle tapahtumaan!

Kaupallinen yhteistyö: Virittäydy vapaalle | Tampereen Messut x Elämää ja Matkoja blogi

ARVONTA – VASTAA JA VOITA KAKSI PÄÄSYLIPPUA VIRITTÄYDY VAPAALLE TAPAHTUMAAN

*osallistumisaika on nyt päättynyt ja arpaonni suosi Juliaa – Paljon Onnea voitosta!*

Tampereen Messut yhteistyössä Elämää ja Matkoja blogin kanssa tarjoaa nyt kahdelle ihanalle blogin lukijalle mahdollisuuden voittaa kaksi pääsylippua Virittäydy vapaalle tapahtumaan, jossa on tarjolla ideoita matkailusta pihan ja kodin laittoon sekä keräilystä pienoismalleihin, kaikki nämä yhdellä pääsylipulla.

Yksi kahden hengen lippupaketti arvotaan tähän blogijulkaisuun kommentoineiden kesken ja toinen kahden hengen lippupaketti arvotaan Instagram arvontajulkaisuun kommentoineiden kesken. Kommentoimalla molempiin tuplaat voittomahdollisuutesi. 🙂

Osallistuminen on siis helppoa kuin mikä! Kommentoi tähän julkaisuun, mikä Virittäydy vapaalle tapahtuman osastoista, ohjelmanumeroista tai näytteilleasettajista kiinnostaa Sinua eniten? Instagramin arvontaan voit osallistua tästä ja kaikki tapahtuman ohjelmisto sekä näytteilleasettajat löytyvät täältä.

Voit osallistua arvontaan keskiviikkoon 20.4.2022 klo 24.00 saakka. Kaksi kahden hengen lippupakettia arvotaan torstaina 21.4.2022. Yhden aikuisen päivälipun hinta on ennakkoon ostettuna pe 8 € ja la & su 13 €, ovelta ostettuna 9 / 14 €. Arvonnan voittajille ilmoitetaan voitosta yksityisviestillä, joten annathan osallistuessasi toimivan sähköpostiosoitteen. Yhteystietoja käytetään ainoastaan arvonnan voittajan tavoittamiseksi voiton toimittamista varten eikä näitä tietoja kerätä henkilörekisteriksi eikä luovuteta kolmansille osapuolille. Kukin osallistuja voi osallistua arvontaan yhdellä arvalla blogissa ja yhdellä arvalla Instagramissa. Sääntöjen vastaisia osallistumisia ei huomioida arvonnassa.

Arvonnan voittaja voi käyttää liput valitsemanaan päivänä ja nämä ovat lunastettavissa tapahtuman lipunmyyntipisteeltä saavuttaessa.

Onnea arvontaan ja inspiroivia hetkiä Virittäydy vapaalle tapahtumassa!

Recommended Articles

27 Comments

  1. Tännehän täytyy mennä , kun noin kattavasti on esillä kotimaan matkailun toimijoita samassa paikassa 🙂

  2. Hotelli Punkaharju on ihana! 😍 Messuille lähtisin etsimään kotimaan kätkettyjä aarteita tulevan kesän lomalle sekä puutarhavinkkejä. 🌻

  3. Elämysjuna kuulostaa ihanalle. Olen jo pitkään haaveillut matkustavani Euroopassa junalla, olisi huippua matkustaa vaikka Välimerelle junalla, puhumattakaan elämysjunasta.
    Ollaan käyty pari kertaa vaeltamassa Lauhanvuoren kansallispuistossa; se on vielä toistaiseksi ollut hyvin rauhallinen ja on saanut kuunnella ja katsoa hiljaista luontoa.

  4. Hotelli Punkaharju kuullostaa ihanalle! ☀️☀️ Ja messuilta saisi ideoita varmasti muillekin reissuille ♥️

    1. Kotimaan matkailuosastot kiinnostaa eniten . Kiva kun taas pääsee näille messuille.

  5. Jos jotain positiivista korona toi tullessaan, niin sen on kotimatkailu. Suomi on monipuolinen matkailukohde, ja kotimaan maisemat ovat maailmankuulu nähtävyys, vaikka usein sen unohdamme 😊 Hyvä, että tällaiset kotimaanmatkailua edistävät messut on järjestetty. On aikaa muistaa, kuinka kauniissa maassa asumme.

  6. Puotirundi kiinnostaa eniten. Tottahan toki messuille on päästävä ideoita saamaan 🙂

  7. Kotimaan matkailu kiinnostaa eniten

    1. Kotimaan matkakohteet on parasta mitä haen messuilta

  8. Elämysjunat alkoivat kiinnostaa tämän postauksen ansiosta, niistä haluan ehdottomasti kuulla messuilla lisää.

  9. Minua kiinnostaa messuilla eniten Taidekartano Johanna Oras. Kuva tässä blogitekstissä on jo itsessään niin ihana, että haluaisin kovasti kuulla lisää! 🙂

    1. Onnea!

      Olet voittanut Elämää ja Matkoja -blogin arvonnassa kaksi pääsylippua Virittäydy vapaalle -tapahtumaan, joka järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa tulevana viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin 22.4. – 24.4.2022.

      Olen lähettänyt Sinulle viestiä antamaasi sähköpostiosoitteeseen liittyen lippujen toimitukseen. 🙂 Paljon Onnea voitosta ja antoisaa messupäivää!

  10. Yleisesti ottaen kotimaan matkailu, koska aiemminkin messuilta on saanut hyviä vinkkejä upeista kohteista ihan omassa maassamme❤️! Keräilymessut kiinnostavaa myös👍

  11. Elämysjunat herättivät mielenkiinnon!

  12. Kotimaan matkailu, kaikki kiinnostaa.

  13. Kotimaan matkailu ja Hotelli Punkaharju 😎😍

  14. Elämysjuna kuulostaa ihanalle. Kaupunkiloma, vaeltaminen, mökkeily, kaikkea ihanaa kotimaassa 😍🍀

  15. Perho-osasto on varmasti poikaystävän suosikki, mihin hänet saisi ja kierrellä itse rauhassa ahmimassa ideoita kesän retkille!

  16. 🤩👌

  17. Elämysjunat maailmalla ja meillä – Robert Ramstedt, tää on yksi todella mielenkiintoinen puheenvuoro jonka takia messut kuulostaa must – jutulta. Olisi kiva lähteä kokemaan elämyksiä raiteiden päällä. ❤️🚂

  18. Kotimaan matkailu ja uudet reissuideat

  19. Kotimaan matkailu

  20. Ihanan monipuolinen ohjelma messuilla! Kotimaanmatkojen ja Hotelli Punkaharjun lisäksi olen haaveillut jo pitkään Rovos Rail junamatkasta, joten Elämysjunat meillä ja maailmalla kiinnostaa kovasti.

  21. Perhokalastus sekä kotimaanmatkailu

  22. Voittajat on nyt arvottu ja tänään arpaonni suosi nimimerkkiä Julia. Olen lähettänyt Sinulle sähköpostia liittyen lippujen toimitukseen.
    Paljon Onnea voitosta sekä antoisaa messupäivää!

    Lämmin kiitos kaikille osallistujille sekä Tampereen Messuille yhteistyöstä! <3

  23. Lauhanvuori – Hämeenkangas Geoparkia koskeva esitelmä olisi erityisesti kiinnostanut. Ja varmasti olisi ollut paljon muitakin kiinnostavia esityksiä ja kohteita. Harmi, että tänä vuonna aikataulusyistä johtuen emme pääse messuille.

  24. Pekka Koivula

    Tottahan Tampereelle

Comments are closed.