Ihastuttava Inkeritalon vohvelikahvila | Punkaharju

Harvoin olen blogissa ravintoloista tai kahviloista kirjoitellut, mutta kun vastaan tulee paikka, jonka herkut ja asiakaspalvelu saa hyvälle mielelle, ansaitsee se tulla mainituksi. Ja jos tämä hyvän mielen paikka sijaitsee vielä kauniilla paikalla ja henkii ihanaa wanhan ajan tunnelmaa, ansaitsee se jo ihan oman pienen postauksensa.

Tiesinhän minä sinne mennessä, että tämä vanha hirsirakennus on huolella kunnostettu ja kauniisti sisustettu. Osasinhan minä myös odottaa, että sijainti Saimaan rannalla on kaunis. Silti paikan idyllisyys pääsi yllättämään ja tähän kun vielä lisätiiin aito vieraanvaraisuus ja sydämellinen asiakaspalvelu, ei Inkeritalon kesäkahvilaan voinut olla ihastumatta.

Pientä sykettä meinasi teettää se, kun paikan päällä selvisi, että vain käteismaksu käy. Mutta eipä se kuitenkaan ollut ongelma eikä mikään, ja kuten kunnon asiakaspalveluhenkeen kuuluu, järjestyi tämäkin ja saimme käydä maksamassa kortilla viereisen hotelli Kruunupuiston vastaanotossa. Eikä ollut ongelma sekään, että olimme matkassa pienen koiran kanssa, sillä Inkeritalon kesäkahvilaan ovat myös kiltit koirat tervetulleita.

Ja niin vaan sydämellisen vastaanoton ja kauniin miljöön tuoma hyvä fiilis muuttui vielä paremmaksi, kun saimme eteemme herkulliset vohvelit makeilla mansikoilla ja vaniljajäätelöllä. Voisiko ihminen enää sen tyytyväisempi olla aurinkoisena kesäpäivänä Punkaharjun kauniissa kansallismaisemissa?

Herkuttelimme vohveleilla kiireettömästi ja ennen kuin oli aika jälleen jatkaa matkaa, teimme vielä kierroksen ihastuttavassa Inkeritalossa. Pieteetillä kunnostettu rakennus kauniine järvinäkymineeen on nähtävyys jo itsessään, ja sen lisäksi on tarjolla myös vuosittain vaihtuvia taidenäyttelyjä. Kesällä 2020 vuorossa on kuopiolaisen taiteilija Maija Koposen taidemyyntinäyttely ”Ajattelen, siis olen”, joka on kattaus metalligrafiikkaa ja veistoksia. Saimme myös kuulla, että tila toimii paitsi kesäkahvilana, myös ympärivuotisesti tilausravintolana, juhla- ja kokouspaikkana.

Inkeritaloa kierrellessä ajatukseni alkavat laukkaamaan ja mielessäni maalailen, miten ihastuttavan tunnelmalliset juhlat täällä saisikaan järjestettyä… vaikkapa häät tai tasavuotissyntymäpäivät. Inkeritalossa voi kestitä 80 vierasta ja läheisessä vuonna 2018 vanhasta varasto- ja tallirakennukesta kunnostetussa makasiinssa 80 – 100 henkilöä. Pihapiirissä sijaitsevassa 1920-luvun hirsirakenteisessa saunassa pääsee nauttimaan löylyistä enimmillään 10 henkilön seurueella. Mikäpä näissä maisemissa olosta ja elosta nauttiessa, sillä myös makasiinista ja saunan terassilta avautuvat näkymät Saimaalle.

Inkeritalon kahvilan löydät Punkaharjun Harjutien varrella sijaitsevasta Vaahersalosta osoitteesta Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju. Kahvila on avoinna kesäkaudella tiistaista sunnuntaihin klo 13 -19, maanantaisin ja yksityistilaisuuksien aikaan suljettu (tarkemmat aukiolot voit tarkistaa täältä). Herkullisia vohveleita on saatavilla suolaisina ja makeina, myös gluteenittomina ja maidottomina. Lisäksi tarjolla on keittolounasta sekä muita kahvilatuotteita. Inkeritalolla on A-oikeudet.

Viereinen hotelli- ja kuntoutuspalveluja tarjoava Kruunupuisto jugendrakennuksineen omaa sekin pitkän historian, ja täällä on majoittunut myös kuninkaallisia. Tästä muistona mm. Villa Urholan takanreunustaa koristava Hollannin kuningatar Beatrixin tervehdys. Kruunupuiston historiasta voit lukea enemmän tästä.

 

Lämmin suositus ihastuttavalle Inkeritalon vohvelikahvilalle!

 

Recommended Articles

3 Comments

  1. […] jopa pariksi yöksi, kävelisin harjumaisemassa ja pulahtaisin Saimaaseen. Saattaisinpa pistäytyä Inkeritalon vohvelikahvilassakin – tällä kertaa jäi käymättä, sillä se olisi avannut ovensa vasta […]

  2. ihanat vohvelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *