Kotoisa putiikkihotelli Sokos Hotel Villa | Tampere

Sattuneesta syystä ulkomaanmatkat ovat jääneet meillä tänä vuonna vähemmälle, mutta kotimaanmatkailua onkin sitten kertynyt monen vuoden edestä, toki järki päässä ja koronasuositukset huomioiden siinäkin. Syyskuun reissukohteena oli Tampere, jonne lähdimme lasten yleisurheilun kisareissulle ja samalla kertaa tuli myös viimein tilaisuus testata hotelli, jota olin kuvista ihastellut jo vuosikaudet.

Original Sokos Hotel Villa sijaitsee vuonna 1926 valmistuneessa tiilirakennuksessa, joka on toiminut alkujaan osuusliikkeen viljamakasiinina. Uuden elämänvaiheen rakennus aloitti vuonna 1991, jolloin sisätilat muuntautuivat hotelliksi ja suojellun rakennuksen julkisivu säilytettiin kunnostuksessa luonnollisestikin ennallaan. Nimi Hotel Villa on kunnianosoitus Tampereen perinteikkäälle tekstiilihistorialle ja villa otettu mukaan myös sisustusmateriaaleihin ja -elementteihin.

Sisätilat saivat täysin uuden ilmeen vuoden 2011 uudistuksessa, ja nykyään sisustus on tyylikkään kodikas yhdistelmä rakennuksen historiaa ja pelkistettyä skandinaavisuutta. Itse olen heikkona vanhoihin rosoisiin punatiilipintoihin, ja Sokos Hotel Villassa nämä alkuperäiset viljamakasiinin punatiiliset seinät on tuotu osaksi lämminhenkistä sisustusta niin aulassa kuin osassa huoneita. Historia viljamakasiinina näkyy paitsi tiilipinnoissa, jykevissä pilareissa ja kattopalkeissa, myös taulujen viljapeltomaisemissa. Kotoisan tyylikkään uudistuksen suunnittelusta on vastannut Sisustusarkkitehdit Gullstén-Inkinen Oy .

”Hotelli Villan sisustusratkaisu on palkittu yhtenä maailman parhaimmista. Hotelli sijoittui kuuden parhaan joukkoon kansainvälisessä Interior Design Awards 2011 -kilpailussa. Villa oli ehdolla myös vuoden 2011 parhaasta designista hotellisarjassa.” lähde: Sokos Hotels

Sokos Hotel Villan aulatila on mukavan kodikas ja se todellakin kutsuu viihtymään takkatulen ääressä, vaikkapa rottinkisissa riipputuoleissa rentoillen. Aulatilaa koristaa Margareta von Bonsdorffin maalaus ja kalustuksessa on käytetty mm. klassisia Charles ja Ray Eamesin 1950-luvulla suunnittelemia DAR-tuoleja. Kodikkaan viihtyisiä ovat myös huoneet, joiden perinteiseen hotellisisustukseen on tuotu lisämaustetta design-kalusteilla, kuten villapäällysteisillä Kola-tuoleilla. Normaalitilanteessa huoneessa olisi käytettävissä myös tamperelaisen vapaaehtoisen vanhustyön keskuksen eli Mummon Kammarin jäsenten kutomat torkkupeitot. Nämä suloisen lämpimät peitteet ovat nyt kuitenkin tilapäisesti poissa käytöstä vallitsevan koronatilanteen takia, mutta vastaanotosta voit ostaa itsellesi ikiomat Mummon kammarilaisten käsinkutomat villasukat.

Original Sokos Hotel Villa | Tampere | Standard twin kahdella lisävuoteella

Boutique– eli tuttavallisemmin putiikkihotelli Sokos Hotel Villassa on 99 huonetta ja neljä eri huoneluokaa: standard, superior, junior sviitti  sekä sviitti. Yksilöllisesti sisustetuista huoneista löytyy vaihtoehto niin yksin, kaksin tai vaikka perheenä (max 4 hlo) matkustettaessa. Myös lemmikit ovat tervetulleita, ja tapasinkin aulassa muutaman kultaisen karvakamun joita rapsutella, kun meidän oma koiraystävä ei ollut nyt mukana matkassa. Me majoituimme tällä kertaa ihan perustasoiseen Standard Twin huoneeseen, jossa on mahdollisuus kahteen lisävuoteeseen. Toisena vahtoehtona nelihenkiselle perheelle olisi ollut junior sviitti, mutta tällä kertaa en katsonut järkeväksi panostaa siihen, kun viipymämme hotellissa jäisi puoleen vuorokauteen myöhäisen saapumisen ja seuraavan päivän aikaisen kisapaikalle lähdön vuoksi.

”Tyylikkäässä ullakkokerroksen kulmahuoneessa majoitutaan mukavasti kaupungin kattojen tasalla. Kodinomaista tunnelmaa luovat esimerkiksi käsinkudottu torkkupeitto ja villalla päällystetty Kola-nojatuoli. Kauniisti sisustetun huoneen uniikkeja yksityiskohtia ovat esimerkiksi vanhasta viljamakasiinista muistuttavat ikkunat ja näyttävät kattoparrut. Huoneen avaruuden tuntua lisäävät vaaleat seinäpinnat ja parkettilattia. Erittäin tilavaan huoneeseen on kahden erillisen vuoteen lisäksi mahdollista saada lisävuoteet kahdelle aikuiselle tai kahdelle lapselle. Huoneessa on taulu-tv, ja huonekohtaisella jäähdytysjärjestelmällä säädät huoneen lämpötilan mieluisaksi. Kylpyhuoneessa on suihku ja laadukkaita suihkutuotteita.” lähde: Sokos Hotels

Standard twin huoneluokka on siis nimensä mukaisesti ihan perusvarustuksella oleva huone, jossa on erilliset mukavat vuoteet ja lisäksi käytössämme olivat erilliset lisävuoteet lapsille. Huoneemme sijaitsi ullakkokerroksessa, jossa viljamakasiinin ajoista muistuttavat kattoparrut sekä pienet kattoikkunat, jotka tuovat persoonallista ilmettä huoneeseen. Tilaa nelihenkiselle perheelle on aivan riittävästi, ja Mikko Laakkosen Innolle suunnittelema Kola-tuolit ihastuttivat erityisesti perheen junioreita. Kola-tuolin mukava keinutuolimalli on kehitetty erityisesti Villa-hotellille asiakkaiden iloksi.

Vuoden 2011 kunnostuksen yhteydessä uusittu kylpyhuone on ilmeeltään moderni ja siisti, mutta runsaisiin tiloihin tottuneena olisin kaivannut hieman enemmän liikkumatilaa, joka olisi saavutettu kasvattamalla kylpyhuoneen huonesyvyyttä vain 10 – 20 senttimetrillä. Mutta lyhyellä vierailulla tämä ei kuitenkaan ollut ongelma ja tila palveli mainiosti tarkoitustaan. Talon puolesta käytettävissä on hyvälaatuisia Dermosil-suihkutuotteita sekä hiustenkuivaaja.

Käytävän päässä sijaitseva standard twin huone osoittautui hyvin rauhalliseksi ja kodikkaassa huoneessa oli mukava lekotella neljän tunnin ajomatkasta leväten ennen seuraavaa kilpailupäivää. Rauhallisen viihtyisän tilan ja perusvarustuksen lisäksi huoneessa ei ole kuitenkaan mitään extraa, mutta jos kaipaat käyttöösi esimerkiksi kylpytakit ja /tai tohvelit, voit tilata ne huonevarauksen yhteydessä. Sinänsä tämä on ihan järkevää, sillä se näkyy suoraan huonehinnassa, kun et maksa sellaisesta mitä et käytä. Nelihenkiselle perheelle huonehinta 155 € vuorokaudelta olikin mielestäni aivan kohdillaan ja vastasi hinta-laatusuhteeltaan odotuksia. Huoneen varasin suoraan Sokos-hotellien verkkosivulta parisen viikkoa ennen matkaa, ja hotellissa majoituksen yhteydessä maksettava S-etukorttihintainen huone oli peruutus-/muutoskelpoinen aina edelliseen iltaan klo 18 saakka.

Huonehinta sisältää aamiaisen, joka tarjoillaan viereisen Hotelli Tornin Grill It ravintolassa, jonne on Hotelli Villasta käynti kauppakeskus Tullintorin kautta. Aamiainen pitää sisällään perinteisen Sokos hotellien kattauksen aamiaistuotteita, joilla saa hyvin päivänsä käyntiin. Mitään erityistä mainittavaa suuntaan tai toiseen ei näistä ole, eikä hälyinen tila Tornin puolella oikein ihastuttanut sisustukseltaankaan. Aamiainen kuitenkin ajoi vallan mainiosti asiansa, ja kaikki tarjottavat olivat tuoreita. Aamiaisella kävikin mielessä, miten mukavaa olisi ollut nauttia aamiainen rauhallisen Villan puolella kodikkaassa aulan oleskelutilassa takkatulen lämmössä aamun lehteä lukien. Erityisesti näin korona-aikana se olisi ollut ruuhkaisuuttakin ajatellen enemmän kuin hyvä vaihtoehto. Josko vielä joskus olisi tarjolla tämäkin mahdollisuus?

Kokonaisuutena Sokos Hotel Villa kuitenkin ihastutti charmikkuudellaan, tyylikkyydellään ja kotoisuudellaan, ja tänne palaamme mielellään toistekin, josko vaikka ihan ajan kanssa testaamaan sviitin!

Kiitokset hotellin henkilökunnalle mukavan ystävällisestä asiakaspalvelusta, oli mukava viihtyä vieraananne!

Original Sokos Hotel Villa
  • Sumeliuksenkatu 14, 33100 Tampere
  • villa.tampere@sokoshotels.fi
  • 99 huonetta
  • 4 huoneluokkaa: standard, superior, suite ja junior suite
  • lisävuoteellisia huoneita (lisämaksusta) sekä vauvansänkyjä (veloituksetta) saatavilla
  • lemmikkihuoneita saatavilla, lemmikkihuonelisä 15 € / vrk
  • 2 esteetöntä huonetta
  • aamiainen tarjoillaan viereisen Solo Sokos Hotel Tornin ravintolassa, käynti kauppakeskus Tullintorin tai pysäköintihallin kautta.
  • aulabaarissa ostettavissa kuumia ja kylmiä juomia sekä smoothieita, tuorepuuroa ja bageleita
  • maksuton asiakassauna
  • käytettävissä yhteistyössä tamperelaisen FirFarmin & fitness-valmentaja Jutta Gustafsbergin kanssa suunniteltu kuntosali Sokos Hotel Tornin tiloissa
  • maksullinen pysäköinti kauppakeskus Tullintorin pysäköintihallissa, hinta 21 € / vrk hotellin vastaanottoon maksettaessa. Mahdollisuus myös tuntipysäköintiin, jolloin maksu pysäköintihallin automaatilla tai sovelluksella. Tullintorin pysäköintihallista käynti Sokos Hotel Villaan kauppakeskuksen kautta.
  • keskeinen sijainti, kävelymatka esim. rautatieasemalle n. 500 metriä ja Tampere-talolle 250 metriä

Recommended Articles

2 Comments

  1. Lentoonlähdössä by Hannamarielina

    Muutama vuosi sitten tuli vierailtua kyseisessä hotellissa, ja jäi kyllä positiivisesti mieleen! Tosi kotoisa fiilis ja ihana sisustus.

    1. Hotelli Villa on kyllä niin mukavan kotoisa ja sisustuksessa on hienosti yhdistetty rakennuksen historiaa ja ajatonta designia. Kokonaisuus on lämminhenkinen ja helposti lähestyttävä, ja kaikkea muuta kuin ketjuhotellimainen. Ei ihme, että tämä sisustus on myös palkittu! Mukava kuulla, että Sinäkin tykästyit Hotelli Villaan!

      Kiitos kommentistasi ja kaunista syksyn jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *