Lämpimän mausteinen curry-banaanibroileri

Syksy tekee tuloaan ja ilmojen viiletessä keittiön maut muuttuvat meillä jälleen lämpimän mausteisiksi. Eritysesti tänä vuonna näillä mausteisilla aromeilla lievitetään myös matkakaipuuta kaukaisen auringon alle kunnes on jälleen paremmat ajat matkustaa lähikauppaa pidemmälle.

Tänään Mamman keittiössä tuoksuvat intialaiset aromit sovellettuna suomalaiseen arkeen, ja tarjolla on lempeän lämmittävää curry-banaanibroileria riisin kera. Tämä maistuu koko perheelle eikä valmistaminenkaan vie tuhottomasti aikaa. Ajattelinkin nyt jakaa reseptin myös teille blogin lukijoille tuomaan lämpöä ja lisämaustetta syksyyn!

CURRY-BANAANIBROILERI

  • n. 450 g suikaloitua maustamatonta broileria
  • 2 – 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 iso sipuli (salotti- tai keltasipuli)
  • 1 1/2 – 2 rkl currya
  • 1 tl garam masala mausteseosta
  • 2 dl vettä
  • 1 kanafondikuutio (esim. Fond du Chef)
  • 2 dl ruokakermaa (tai kookosmaitoa)
  • 2 keskikokoista kypsää banaania
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Valmistus
  1. Kuumenna ruokaöljy pannulla ja lisää broilersuikaleet. Paista broilersuikaleista pikaisesti pinta kiinni ja lisää hienonnettu sipuli. Kuullota sipuli.
  2. Lisää joukkoon vesi sekä curry, garam masala ja fondikuutio. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia, mielellään vähän pidempäänkin, jotta kana maustuu mukavasti.
  3. Lisää joukkoon kerma (tai kookosmaito) sekä suola ja pippurit. Anna hautua vielä kymmenisen minuuttia.
  4. Hienonna kypsä banaani esim. haarukalla ja sekoita siihen sitruunamehu. Lisää sitruunalla maustettu banaanisose kastikkeeseen ja anna makujen tasaantua miedolla lämmöllä vielä kymmenisen minuuttia.
  5. Tarjoile pehmeän mausteinen curry-banaanibroileri basmatiriisin ja naan-leivän kera. Annoksen voit koristella vielä kevyesti paahdetuilla cashewpähkinöillä.

Vinkki: Voit käyttää ruokakerman sijaan myös kookosmaitoa, ja jos haluat lisää ’potkua’ makuihin, voit hienontaa kypsennysvaiheessa joukkoon myös chiliä, joko tuoretta tai kuivattua. Käyttämäni Garam Masala mausteseos sisältää juustokuminaa, kardemummaa, korianteria, mustapippuria, neilikkaa, kanelia sekä cayennepippuria. Curryn määrää voit säätää oman maun mukaan 1 -2 rkl välillä, meillä currya menee aina vähintään sen 2 ruokalusikallista. 🙂

Hyvää ruokahalua ja kaunista syysviikon jatkoa!

Recommended Articles

2 Comments

  1. Erilaiset kanakastikkeet ovat minun suosikkejani <3 Todella hyvännäköistä ja kuuloista ruokaa, nam!
    Mukavaa lokakuun alkua sinulle <3

    1. Kana ’taipuu’ moneen ruokaan mausteita muuntelemalla, ja meilläkin sitä menee useammin kuin punaista lihaa. Tästä curry-banaanibroilerista tykätään koko porukka ja lapsetkin ovat syöneet sitä mielellään ihan pienestä saakka. 🥘 Tuli mieleen, että sinulta varmasti löytyy herkullisten marokkolaisten makujen (kana)reseptejä? Mielellään saat laittaa niitä vinkiksi tulemaan 😋

      Kaunista alkanutta lokakuuta Sinullekin Outi! 💛 Ihanaa, että on vielä näin lämpimät säät. 🍁🍃🍂🌞

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *