Tänään isäinpäivänä meillä herkutellaan suklaisella juustokakulla, jonka täyteläinen ja pehmeä maku sopii monenlaiseen herkkuhetkeen, niin kahvin kuin jälkiruokaviinin kanssa.
Tässä resepti myös Sinun iloksesi!
SUKLAINEN JUUSTOKAKKU 12 annosta
Pohja
- 175 g suklaahippukeksejä, esim. Marabou mörk choklad cookies
- 50 g voita sulatettuna
Pohjan valmistus
- paloittele ja murskaa keksit
- sekoita joukkoon sulatettu voi
- levitä seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, ∅ 18 cm,
- laita kakkupohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi
- vinkki: älä painele keksipohjaa liian tiiviiksi, jotta siitä ei tule liian kova
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 200 g tummaa suklaata, vaihtelun vuoksi voi käyttää tummaa suklaata, jossa kuivattua vadelmaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
- 1 1/4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- n. 1 rkl kuumaa kahvia
- 3 dl kuohukermaa
- koristeluun cashewpähkinöitä tai mantelirouhetta sekä suklaalastuja
Valmistus
- laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään
- sulata suklaa vesihauteessa
- sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit ja sulatettu suklaa
- vaahdota kerma
- liota liivatelehdet kuumaan kahvitilkkaan ja kaada ohuena nauhana tuorejuusto-sokeri-suklaaseokseen
- lisää täytteeseen vatkattu kerma kevyesti käännellen
- kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle
- peitä foliolla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Parhaimmillaan kakku on tekeydyttyään jääkaapissa yön yli
- koristele murskatuilla cashewpähkinöillä tai mantelirouheella sekä suklaalastuilla
Nautinnollisia herkutteluhetkiä ja Hyvää isäinpäivää kaikille Isille!
Milloin Sinä panostat herkutteluun – kuuluuko se juhlaan, lomamatkalle vai onko se arjen piristys?
Juustokakku-addikti täällä hei… lähti tämä resepti kyllä talteen odottamaan seuraavia herkutteluhetkiä, kiitos! ☺️
Ole hyvä Laura! Tämä on meillä juustokakkujen ykkönen ja se on oikea suklaan ystävän unelma! 😀
Kiitos kommentistasi ja mukavia herkutteluhetkiä suklaisen juustokakun parissa!