Kinuskijuustokakku Mian tapaan – Cheesecake al caramello di Mia

Viime viikonloppuna innostuin pitkästä aikaa leipomaan ja sävelsin samalla energialla kinuskijuustokakun reseptin yhdistelemällä useampaa netistä löytämääni reseptiversiota, joista yksikään ei ollut sellaisenaan omaan makuun. En halunnut kakusta liian imelää makujen sekamelskaa, vaan sellaista mukavasti makoisaa viikonlopun tarjottavaksi.

Reseptikokeilu kannatti ja nam, että lopputuloksesta tuli hyvä! Kinuskijuustokakun maku oli kaikin puolin tasapainoinen yhdistelmä suolaista ja makeaa, ja tämän herkun kruunasi vielä kotitekoinen lakkahillo. Kinuskikastikkeen määrällä on helppo säätää kakun makeutta omaan makuun sopivaksi. Kinuskijuustokakku Mian tapaan sai kiitosta koko perheeltä ja ajattelinkin siksi näin isänpäivän ja loppuvuoden juhlasesongin lähestyessä jakaa tämän tuunaamani kinuskijuustokakun reseptin myös teidän iloksi!

KINUSKIJUUSTOKAKKU MIAN TAPAAN – CHEESECAKE AL CARAMELLO DI MIA (12 – 15 palaa)

  • 180 g Digestive -keksejä (esim. 12 kpl McVitie’s Original Digestive)
  • 75 g voita
  • 600 g kinuskituorejuustoa (3 rasiaa Valio Viola kinuski 200 g )
  • 2 dl kermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 2 – 3 rkl vettä
  • n. 1 dl suolapähkinöitä (Taffel)
  • n. 50 g Daim-suklaata (1 kpl Marabou Daim double suklaa 56 g)
  • kinuskikastiketta
  • lakkahilloa
VALMISTUS
Pohja:
  • Murskaa Digestive keksit tasaisen kokoiseksi muruksi. Helpoiten teet tämän laittamalla keksit pakastepussiin jonka solmit, ja murskaat keksit esim. kaulimella.
  • Sulata voi
  • Sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon.
  • Laita leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle. Itse tapaan pingottaa leivinpaperin pohjan ja kehyksen välistä ja siistin saksilla ulkopuolelle jäävän reunan.
  • Levitä keksimuru-voisulaseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan (22 – 24 cm) pohjalle. Tasoita kevyesti, mutta älä tiivistä jottei pohjasta tule kova.
Täyte:
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Jääkaappikylmä kerma vaahtoutuu parhaiten ja kuohkeamman lopputuloksen saat vispikermalla, mutta onnistuu tämä kuohukermallakin.
  • Vatkaa kinuskituorejuusto tasaiseksi massaksi.
  • Purista ylimääräinen vesi pois liotetuista liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen (2 – 3 rkl), sekoita tasaiseksi.
  • Lisää liivate kinuskituorejuustoon huolellisesti vatkaimella sekoittaen.
  • Lisää joukkoon vaahdotettu kerma seosta kevyesti sekoittaen.
  • Levitä täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle.
  • Laita kuvulla tai tuorekelmulla peitetty kakku jääkaappiin tekeytymään. Seos jähmettyy noin neljässä tunnissa, mutta parhaan lopputuloksen saat antamalla kakulle aikaa tekeytyä jääkaapissa yön yli.
  • Muutaman tunnin kuluttua voit jo lisätä kakun pinnalle suolapähkinät ja murskatun Daim-suklaan.
  • Irrota varovasti irtopohjan kehys hyytyneen kakun ympäriltä ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.
  • Koristele kinuskikastikkeella ja tarjoile lakkahillon kera.

Maistuvia hetkiä Mian kinuskijuustokakun parissa ja hyvää isänpäivää kaikille Isille ja Isoisille – olette tärkeitä!

xo – Mia –

 

 

 

 

 

Recommended Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *