Mitäpä olisi syksy ilman tuoksuvia omenoita ja pimenevät syysillat on mukava viettää vaikkapa leipoen matkahaaveilujen lomassa.
Omenapiiras on leivonnaisten klassikko ja reseptejä löytyy yhtä monia, kuin tekijöitäkin – tänään paljastan omani: Mamman maistuva omenapiiras, olkaa hyvät!
Varoitus: tämä katoaa tarjottimelta varjoaan nopeammin!
Mamman maistuva omenapiiras
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 dl sulatettua voita tai rypsiöljyä
- 1 dl piimää
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta tai ruokasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl kardemummaa
- päälle omenaa kuorineen, kanelia, sokeria ja tummaa siirappia
Valmistus
- vatkaa huoneenlämpöinen kananmuna ja sokeri
- lisää jäähdytetty voisula tai rypsiöljy sekä piimä
- sekoita kuiva-aineet (vehnäjauhot + leivinjauhe tai sooda + vaniljasokeri + kardemumma) keskenään
- Lisää kuiva-aineseos vähitellen taikinaan
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan
- Pese omena, poista siemenkota ja siivuta kuorineen.
- Asettele omenasiivut taikinan päälle
- Lisää pinnalle kaneli, sokeri ja tumma siirappi
- Paista uunin keskitasolla 200°C noin 25 minuuttia
- Kokeile piiraan kypsyys puisella hammastikulla. Jos taikinaa jää tikkuun, paista vielä hetki. Kypsä piiras irtoaa mukavasti hyvin voidellun irtopohjavuoan reunoista.
- Tarjoile lämpimänä vanilijajäätelön ja lämmitettyjen omenasiivujen kera, joiden pinnalle vielä loppusilauksena ripaus kanelia ja sokeria
Maistuvia makuhetkiä Mamman omenpiiraan kera!