Raikas sitruunakiisseli vie makumatkalle Amalfin rannikolle

Pääsiäisen aterioita suunnitellessa selailin vanhaa reseptivihkoani ja löysin unohduksiin painuneen aivan ihanan sitruunakiisselin reseptin. Tämä raikas herkku kuljettaa ajatukset Amalfin rannikon kuumiin kesäpäiviin ja keltaisista hedelmistä notkuviin sitruunalehtoihin.

Femminello-ryhmän sitruunat ovat Italian tärkein sitruunalajike. Femminello-lajikkeen sitruunat ovat  muodoltaan pitkulaisia ja hedelmän päässä on selvä uloke. Femminello Sfusato eli Sfusato Amalfitano on Amalfin rannikon oma paikallislajike, josta valmistetaan aromaattinen Limoncello-likööri. Femminello Sfusato sitruunoiden sadonkorjuu ajoittuu Amalfin rannikolla maalis – heinäkuulle.

Pääsiäisen aikaan Italiassa kukkii marras-maaliskuussa kypsyvä Invernali-lajike. Satoa korjataan vuorostaan Bianchetti-lajikkeen puista, joka on kukkinut edellisen vuoden kesä-heinäkuussa

Italialaisia sitruunoita on onneksi hyvin saatavilla suomalaisten kauppojen valikoimista ja näistä auringonkeltaisista hedelmistä valmistettu raikas sitruunakiisseli kruunaa aterian kuin aterian. Ajattelin jakaa tämän reseptin nyt myös teidän iloksi!

RAIKAS SITRUUNAKIISSELI (n. 4-6 henkilölle)

Ainekset

  • 1/2 l vettä
  • 1 1/2 dl hienosokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 hienoksi raastettu luomusitruunan kuori
  • 1 luomusitruunan mehu

Valmistus

  • Pese luomusitruuna lämpimällä vedellä ja pehmeällä harjalla. Luomua siksi, että luomusitruunat eivät sisällä haitallisia torjunta-aineita ja kemikaaleja, joten voit huoletta nauttia myös kuoren.
  • Raasta luomusitruunan kuoren keltainen osa hienoksi. Vältä raastamasta kitkerää valkoista osaa.
  • Vispilöi kattilaan kylmä vesi, sokeri, perunajauhot, kananmuna ja raastettu sitruunan kuori.
  • Keitä kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Sekoita kiehahtamiseen saakka koko ajan!
  • Lisää sitruunan mehu jäähtyneeseen kiisseliin kevyesti sekoittaen.
  • Anna maun tasaantua hetki.
  • Jaa annoskuppeihin (4-6) ja nauti kylmänä kermavaahdon kera!

Sitruunakiisselistä nauttiessasi voit lukea blogin matkakertomukset kuvankauniin Amalfin rannikon maisemiin

Buon appetito e buona Pasqua!

xo – Mia –

Recommended Articles

2 Comments

  1. Kiitos ihanasta ohjeesta, tätä voisinkin tehdä nyt vapaapäivien kunniaksi.
    Ihanaa pääsiäistä sinulle <3

    1. Tämä on ihanan raikas herkku aterian päätteeksi ja superhyvää kuumana kesäpäivänä. 😋

      Kauniin keväistä pääsiäisviikonloppua Sinullekin Outi! 💛🌷

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *