Arabialainen maustekakku

Vuosia sitten tuttavaperheessä vieraili nuorimies Abu Dhabista. Hän yllätti isäntäväen leipomalla herkullisen arabialaisen maustekakun, jota pääsimme maistamaan. Kakku vei kielen mennessään joten olihan tästä herkusta saatava resepti talteen.

Päätin tänään pitkästä aikaa pyöräyttää kakun ja jakaa samalla reseptin myös Teidän lukijoiden iloksi. Tervetuloa makumatkalle mamman keittiöön!

P9300797

Arabialainen maustekakku – Resepti

Taikina

  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 dl täysmaitoa

Taikinan valmistus

  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi
  • Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon
  • Sekoita kuivat aineet (jauhot, sooda, leivinjauhe, suola, kaneli, kaakaojauhe, vaniljasokeri, mantelirouhe) keskenään ja lisää se vähitellen voi-sokeri-kananmuna seokseen
  • Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
  • Paista uunin keskitasolla 175 ’C noin 1 tunti
  • Kokeile kakun kypsyys painamalla hammastikulla kakun keskiosaan. Kun kakku on kypsää, tikkuun ei tartu mitään. Jos tikkuun jää vielä hieman taikinaa, jatka paistamista noin 5 minuuttia ja kokeile kypsyys uudestaan.
  • Kumoa kakku lautaselle jäähtymään ennen kuorrutusta

Kuorrutus

  • 6 rkl voita
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 6 dl tomusokeria
  • 2 1/2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 1/2 tl kanelia
  • tilkka kuumaa kahvia (n. 6-7 rkl)

Kuorrutuksen valmistus

  • Sekoita huoneenlämpöinen voi (ei sulateta), keltuainen ja tomusokeri keskenään
  • Sekoita kaakaojauhe ja kaneli ja lisää ne voi-keltuais-tomusokeri seokseen
  • Lisää vähitellen kuumaa kahvia, kunnes kuorrute on sopivan notkeaa. Yleensä noin 6-7 ruokalusikallista on sopiva määrä.
  • Kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele mantelirouheella

Voit halutessasi korvata täysmaidon kevytmaidolla ja käyttää vaihtelun vuoksi hasselpähkinärouhetta mantelirouheen sijaan. Ja sitten se odotettu hetki – kuppi kahvia ja kakkupala. Herkullista!

Lue myös matkakertomuksemme Abu Dhabista, Dubaista ja Ras al Khaimahista sekä vinkit Arabiemiraatteihin tästä!

Recommended Articles

6 Comments

  1. Smaskens, onpa herkun näköinen!
    Olen joskus leiponut tätä muskottipähkinän kanssa, pitää kokeilla myös tätä reseptiä.

    1. Kiitos Maarit! Tämä kakku teki niin hyvin kauppansa, ettei pakastimeen ehtinyt palaakaan. 🙂
      Olen myös nähnyt reseptin muskottipähkinällä, mutta en ole tullut sitä vielä kokeilleeksi. Tämä 90-luvun alussa saamani resepti oli aivan päässyt unohtumaan, mutta tulevasta matkasta puhuessamme muistin yhtäkkiä sen ja piti käydä heti tuumasta toimeen.

      1. 80 luvulla olin ammattikoulussa. Tähän kakkuun kuuluu ehdottomasti muskottipähkinä. Vajaa tl.

        1. Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog

          Muskottipähkinässä on kyllä oma hyvä arominsa, se varmastikin sopii myös tähän kakkuun. Annostelussa saa vain olla varovainen. Täytyypä joku kerta kyllä kokeilla lisätä muskottipähkinää joukkoon myös. Kiitos Esteri vinkistä!

  2. Tätä reseptiä on ihan pakko kokeilla! Herkullisen näköinen! 😛

    1. Kiitos Virpi! Tällä kakulla on taipumus kadota kovin nopeati, vain muruset jää…
      Kakku on helppo ja suht nopea tehdä, josko vaikka jo viikonloppuna intaantuisit! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *