Taatelikakku uunista ulos, nyt on aika siirtyä joulun viettohon!

Alkuviikko on vierähtänyt juoksujalkaa jouluvalmistelujen parissa ja tänään oli viimein aika tuoda taloon myös joululeivonnaisten tuoksua.

Perinteisten joulutorttujen ja helppojen joulupiparien (tässä resepti) lisäksi pyöräytin lahjapaketointien lomassa vielä taatelikakun, jonka lämmin makeus sopii erinomaisesti tähän vuodenaikaan.

Taatelikakun maut sen kuin paranevat saadessaan tekeytyä pari päivää, joten se on kätevä vierasvara joulun välipäivien kahvihetkiin tai lahjaksi ystävälle.

Itse taikinan tekoon ei mene kuin 15-20 minuuttia ja paistamiseen n. 1 tunti, joten jos kaipaat vielä jotain pientä extraa joulupöytään, ei sen valmistus paljon aikaa ja aineksia vaadi.

Tässä vuosia käyttämäni resepti lahjaksi Sinulle!

TAATELIKAKKU

  • 250 g kuivattuja taatelinpaloja
  • 3 dl vettä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistus

  1. Keitä taatelinpalat soseeksi veden ja sokerin kanssa.
  2. Lisää voi hyvin sekoittaen ja anna jäähtyä.
  3. Lisää kananmunat jäähtyneeseen seokseen yksitellen vatkaten.
  4. Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri) keskenään ja lisää taikinaan.
  5. Voitele ja korppujauhota vuoka
  6. Kaada taikina vuokaan
  7. Paista 175 asteen lämmössä uunin keskitasolla n. 1 tunti
Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja

Toivotan tämän myötä Sinulle ja läheisillesi oikein rauhallista joulua!

Joulu oveen kolkuttaa,
hymyy tuiskusäässä:
Lapsikullat avatkaa!
Olen aivan jäässä.
Kukkurainen vakka tää
harteita jo väsyttää.
Lahjoja on mulla.
Saanko sisään tulla?

Tule armas joulu!

-Z.Topelius-

 

 

Recommended Articles

4 Comments

  1. Makoisaa ja rentouttavaa joulua <3

    1. Kiitos Outi, oikein mukavaa ja rentouttavaa joulua Sinullekin! Toivottavasti vointisi paranee pian. <3

  2. Hyvältä näyttää!
    Hyvää Joulua

    1. Kiitos Susanna! Toivotaan parasta, että kakku on myös maultaan onnistunut. 🙂
      Tähän mennessä resepti ei ole kertaakaan pettänyt, kunhan vain muistaa paistaa kakun kypsäksi asti. Tänään siihen meni hieman tavallista kauemmin erilaisen vuuan takia.

      Oikein hyvää joulua Sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *