Souk Madinat Jumeirah

Dubain matkalla on mukava suunnata soukien tarjonnan ääreen ja näitä löytyy mm. vanhemmista kaupunginosista Bur Dubaista ja Deirasta sekä ostoskeskuksista kuten Dubai Mallista.

Madinat Jumeirah photo Wikipedia
Madinat Jumeirah photo Wikipedia

If you’re looking for an experience that combines tradition and luxury, come to Madinat Jumeirah. 

Yksi viihtyisä ja ruuhkaton vaihtoehto kauniissa ympäristössä on Souk Madinat Jumeirah, joka on osa suurta Madinat Jumeirah Resortia. Se sijaitsee Jumeirahin kaupunginosassa vain kivenheiton päässä 7 tähden hotelli Burj al Arabista ja alueella on soukin lisäksi loma-asuntoja, hyvätasoisia hotelleja ja spa.

Madinat Jumeirahin alue on rakennettu perinteiseen arabityyliin ja rakennuksia ympäröivät kanavat, joille voi lähteä katsomaan maisemia ja luksushotelleja vesiltä käsin.

Souk Madinat Jumeirahiin pääsee helpoiten taksilla tai Big Bus Tourin tai Easytourin Hop on Hop off busseilla, joiden pysäkki sijaitsee muutaman kymmenen metrin päässä Souk Madinat Jumeirahin portista.

Metrolla saavuttaessa lähin asema on Mall of Emirates, josta matkaa on vielä reilut 1,5 km, mutta kävellen tätä ei voi kulkea ja helpointa on jatkaa matkaa taksilla.

Dubai Tramilla saavuttaessa lähin pysäkki on Al Sufouh, josta jatketaan Bussi nro 8:lla Burj al Arab pysäkille.

Hintaesimerkki: 4 henkilön taksimatka Souk Madinat Jumeirahista The Walkille iltapäivällä 25,50 AED (n. 7 eur), n.  10 km.

Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja
Taksi on helppo saada myös paluumatkalle. Photo © Elämää ja Matkoja
Taksi on helppo saada myös paluumatkalle. Photo © Elämää ja Matkoja

Souk Madinat Jumeirah on avoinna päivittäin klo 10:00-23:00, poikkeuksena tästä muutamat kahvilat ja ravintolat, jotka avaavat ovensa jo aamukahdeksalta.

Soukissa on liki 100 eri tyyppistä myymälää, Madinat Theatre sekä 44 kahvilaa & ravintolaa, joissa pääsee makumatkalle vaikkapa herkullisen libanonilaisen keittiön antimien ääreen.

map www.jumeirah.com

Souk Madinat Jumeirahin ilmastoiduilla käytävillä saa katsella myymälöiden tarjontaa kaikessa rauhassa ilman päällekäyviä kauppiaita.

Jos kuitenkin kiinnostut tuotteista, kertovat he auliisti niistä enemmänkin, mutta eivät painosta ostamiseen.

Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja

Myymälöistä löytyy perinteisiä matkamuistoja niin aikuisille kuin lapsille, käsitöitä, intialaisia kashmir-huiveja, hajuvesiä, kodinsisustustuotteita, itämaisia mattoja, kelloja ja koruja, vaatteita jne.

Itse tykästyin erityisesti paikallisiin käsitöihin, kuten perinteisen mallin mukaan tehtyihin hopeisiin teekannuihin sekä vesipiippuihin, jotka lähtivätkin mukaan kotimatkalle.

Reilun metrin korkuinen vesipiippu oli mahdollista purkaa ja sen myötä kuljettaa matkalaukussa omassa laatikossaan.

Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja
Vesipiipuissa riittää valinnanvaraa kiinalaisista halpaversioista paikallisena käsityönä valmistettuihin. Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja
Photo © Elämää ja Matkoja

Päivän siirtyessä iltaan, Madinatin kanaalien varrella sijaitsevien ravintoloiden ja kahviloiden tunnelmalliset terassit täyttyvät illanviettäjistä ja löytyypä yökyöpeleille Pacha Ibiza Dubai, jossa menoa riittää aamuyön tunneille saakka.

640px-Burj_Al_Arab_from_Madinat_Jumeirah

Souk Madinat Jumeirah on visiitin arvoinen ja jos nämä näkymät houkuttelevat majoitustakin ajatellen, käy kurkistamassa Al Qasr and Mina A’Salam hotellien tarjontaa!

Liityhän mukaan matkaan blogin Facebook ja Instagram sivujen seuraajaksi, jolloin saat tuoreimmat kirjoitukset ja matkakuulumiset luettavaksesi ensimmäisten joukossa!

 

 

Recommended Articles

6 Comments

  1. Kivat kuvat! aika upea tuo liila mekko/kaftaani.
    Hyvää Joulunodotusta

    1. Kiitos Susanna! Tykästyin myös tähän siniseen mekkoon ja viikon aikana näin monia muitakin todella kauniita paikallisia vaatteita, joiden kohdalla mietin voisiko niitä käyttää kotioloissa. Arabinaisten vaatteiden juju näytti olevan laadukkaissa kankaissa ja kauniissa kirjailuissa.

      Oikein mukavaa joulun odotusta myös Sinulle!

  2. Kyllähän tuollainen puku kävisi vaikka esim. uuden vuoden juhliin tai lomillekin mukaan

  3. Ihanat kuvat. Noin parin kuukauden päästä matkustan Dubaihin, silloin pitää käydä siellä.

    1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit!
      Viihtyisässä Souk Madinatissa kannattaa ilman muuta käydä, sillä alue on nätisti toteutettu ja siellä on mukava kulkea kaikessa rauhassa. ’
      Souk Madinatiin yhdistää kätevästi myös rannan, josta saa aivan parhaat kuvat Burj al Arab ’purjehotellista’.

      Ihanaa tulevaa Dubain & Arabiemiraattien matkaa Sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *