Lauantaina aamu valkeni upean talvisena ja lumiset maisemat olivat kuin joulukortista. Ajoitus oli aivan täydellinen, sillä kaupungilla vietettiin myös joulunavajaisia. Uinuva joulufiilis heräili viimein ja leivoimme lasten kanssa ensimmäiset joulupiparit, perinteisellä reseptillä tietenkin. Tätä hetkeä oli odotettu!
Näiden perinteisten joulupipareiden reseptin voittanutta ei ole ja valmistus onnistuu aloittelijaltakin. Joulupipareiden lämpimän mausteinen tuoksu tuo ihanan jouluista tunnelmaa kotiin. Tässä resepti myös Sinun iloksesi!
HELPOT JOULUPIPARIT
- 1 dl tummaa siirappia
- 1 dl hienosokeria
- 2 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl neilikkaa
- 125 g voita
- 1 kananmuna
- 4,5-5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
Valmistus
- Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet
- Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut joukkoon
- Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi
- Lisää kananmuna
- Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Lisää jauhoja vähitellen hyvin sekoittaen.
- Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa yön yli
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla 3-4 mm levyksi ja leikkaa piparit muoteilla
- Paista 200 °C 7-12 minuuttia joulupiparien koon mukaan
- Koristele halutessasi jäähtyneet piparit – meillä koristelut jäivät odottamaan seuraavaa kertaa!
Ihanaa pikkujouluviikkoa ja joulun odotusta Sinulle!
Muistan sen ihanan tuoksun lapsuudesta, kun äiti teki itse piparitaikinaa.
Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle <3
Kiitos Outi! Joulupipareiden leipominen lasten kanssa on aina se odotettu hetki, niin lapsilla kuin äidillä.
Eilisen jäljiltä talossa on vielä ihanan jouluinen tuoksu, nyt on mukava aloittaa joulun valmistelut!
Ihanaa pikkujouluviikkoa myös Sinulle! <3