Break Sokos Hotel Bomba & kylpylähelmi Bomba Spa | Nurmes

Break Sokos Hotel Bomba sijaitsee vajaan kolmen kilometrin päässä Nurmeksen keskustasta. Hotellia ympäröi tuoksuva mäntymetsä ja edustalla avautuu kesäisin sinisenä hohtava, talvella valkeaan lumivaippaan kietoutuva Pielinen. Viime vuonna kolmekymppisiään viettänyt kylpylähotelli Bomba on ehtinyt vuosien saatossa näkemään matkailualan monet muutokset ja pyörteet, mutta menneeseen jämähtäneeksi tätä ei voi todellakaan kutsua.

Hotellia laajennettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja vuonna 2016 Bomban matkailutoiminnot siirtyivät Pohjois-Karjalan Osuuskaupan omistukseen. Uusi isäntä investoi alueeseen 7,5 miljoonaa euroa ja suurin osa tästä summasta käytettiin kylpylähotellin kunnostukseen sekä laajennukseen. Puroplan vastasi uudistusprojektin pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta ja kunnostuksessa kylpylä koki täydellisen muutoksen. Tämä vuonna 2017 valmistunut mittava uudistus nosti Bomban feenikslinnun lailla uuteen kukoistukseen. Kylpylän uudistettu upea ilme oli itse asiassa meillekin loppusysäys sille, että päädyimme majoittumaan Nurmekseen Itä-Suomen turneellamme.

Break Sokos Hotel Bomba – Standard twin lemmikin kanssa

Olimme matkassa kahden aikuisen, kahden juniorin ja pienen koiran seurueella. Haaveissani oli majoittua uudistettuun parvihuoneeseen tai junior sviittiin, mutta tämä haave kariutui, koska meille lemmikillisille on Bombassa tarjolla ainoastaan Standard-luokan huoneita. Standard twin ajaa kuitenkin mainiosti asiansa perussiistinä majoituksena ja lisärakennuksen ensimmäisen kerroksen huoneesta oli helppo lähteä ulkoiluttamaan koiraystävää. Huonetila riitti hyvin perheelle ja juniorit tykkäsivät kerrossänkyjen retkifiiliksestä.

Itse olisin kaivannut majoitukseen kuitenkin sitä pientä extraa ja mukavampaa vuodetta. Huonenäkymä parkkipaikallekaan ei oikein silmää hivellyt ja tämä sai kerran jos toisenkin harmittelemaan sitä, ettemme voineet majoittua koiran kanssa junior sviittiin, josta avautuisivat kauniit näkymät Pieliselle. Näin tällä kertaa, mutta toivon, että Bomban kylpylähotellissa on tulevaisuudessa tarjolla lemmikkihuoneita kaikissa huoneluokissa, kuten jo niin monessa muussa hotellissa. Esimerkiksi Seinäjoen Sokos Hotel Vaakunassa olimme koko perhe tervetulleita varsin mukavaan Junior Suiteen. 

Standard twin huoneemme sijaitsi vuonna 2008 rakennetussa lisärakennuksessa. Standard twin huoneessa on ranskalainen parveke ja huonevarusteluun kuuluu televisio, kahvin- ja teenkeittomahdollisuus, suihku, hiustenkuivaaja, pyykinkuivauskaappi ja maksuton wi-fi. Huoneen S-asiakasomistajahinta oli 213 € vuorokaudelta heinäkuussa 2021, varaus oli peruutus- ja muutoskelpoinen saapumispäivänä klo 18 saakka. Voit varata standard twin huoneeseen lisäpalveluna jo ennakkoon mm. kylpytakit ja kylpyläliput.

Herkuttelua italialaisittain Trattoria Pielisessä tai Ravintola Bomban karjalaisessa pitopöydässä

Break Sokos Hotel Bomban aamiainen tarjoillaan viihtyisässä italialaishenkisessä Trattoria Pielisessä ja tähän aamiaiseen tykästyin. Aamiainen on mukava sekoitus perinteistä hotelliaamiaista ja paikallisuutta, eikä tältä aamiaiselta voi lähteä kuin hyvällä mielellä. Lämpimät karjalanpiirakat munavoilla olivat todella hyviä ja keittiön ihastuttavan emännän suosittelema yön yli haudutettu ohrapuuro oli lempeän pehmeä aloitus päivälle. Myös leipä oli todella hyvää kuten myös Pielisen savumuikut, jotka ovat aivan must maistettavia tällä aamupalalla. Aamiaisen lisäksi kävimme Trattoria Pielisessä herkuttelemassa illallisella ja syömäni risotto kuhan ja katkarapujen kera oli oikein onnistunut. Olen varsin ronkeli risoton ja kalan suhteen, mutta näissä molemmissa oli Trattoria Pielisen kokki saanut mehevän kypsyyden kohdilleen ja risoton tuntuma oli sitä mitä pitääkin. Muu seurue nautti kiviuunissa paistetut pizzat, jotka saivat vuolaat kehut nekin.

Trattoria Pielisen herkkujen lisäksi tarjolla on karjalaisia herkkuja Bomban talossa sijaitsevassa Ravintola Bombassa, jonka runsas lounasbuffet pitää varmastikin nälän loitolla hyvän aikaa. Helmi – maaliskuun 2022 hiihtolomien ajan menu vaihtelee päivittäin, joten pidemmälläkin pysäyksellä variaatiota löytyy jokaiselle päivälle.

Break Sokos Hotel Bomba – Aktiviteetteja kaikkina vuodenaikoina

Break Sokos Hotel Bomban sijainti rannan tuntumassa on aivan loistava. Bombassa on kylpylän lisäksi oma hiekkaranta, josta pulahtaa järveen uimaan. Kolmen kansallispuiston ympäröimässä Bombassa on muutenkin luonto lähellä ja patikoimaan on helppoa lähteä vaikka suoraan hotellin pihasta, josta alkavat lähimmät patikkapolut.

”Kipaise vaikka kahdeksan kilometrin päähän Ellunkalliolle saakka. Kalliolla sinua odottaa upeiden Pielisen maisemien lisäksi kota ja nuotiopaikka, joten eväät kannattaa ehdottomasti kantaa mukana. Eväät voit ostaa hotellin kahvilasta. Ellun kodalle pääsee myös autolla, jos matka käveltynä kuulostaa liian pitkältä. Talvella Ellunkalliolle menee hiihtolatu. Talvellakin pääsee autolla muutaman sadan metrin päähän. ” lähde: sokoshotels.fi / Kansallispuistot ja retkeilyalueet ympärillämme

Alueen päävetonaula on mielenkiintoisen historian omaava Bomban talo ja karjalaiskylä, joista voit lukea lähemmin edellisestä kirjoituksesta. Aktiviteetteja Bombasta ei muutenkaan puutu, sillä vuokrattavissa on soutuveneitä ja polkuveneitä ja lisäksi Villi Pohjola Bomba / Kalevanhovin Safaritalolla on vuokrattavana välineitä mm. sup-lautailuun, lumikenkäilyyn ja fatbike pyöräilyyn. Täältä järjestyvät myös moottorikelkkasafarit. Lisäksi Bomban alueella on kesäteatteri, minigolf- ja frisbeegolfrata ja lapsille vielä leikkikenttä ajanvietteenä. Tekemistä siis löytyy kaikkina vuodenaikoina, joka tekee tästä hyvän lomakohteen kaiken ikäisille ja kaikki on kävelyetäisyydellä. Break Sokos Hotel Bomban kylpylä oli kuitenkin meillä se, jonka vuoksi päädyimme majoittumaan tänne, mutta oliko kylpylä sitä mitä odotettiin?

Bomba Spa – Suomen hienoin kylpylä?

Bomba Spa ei ole ehkäpä se, joka tulee ensimmäisenä mieleen, kun kylpylälomasta puhutaan, mutta tämä kylpylä jos mikä kannattaa painaa mieleen ja käydä kokemassa ihan itse. Bomba Spa on tyylikkäästi toteutettu kokonaisuus johon on tuotu hienosti karjalaisia elementtejä. Tunnelmallinen allasosasto on kaunis kuin koru ja suuret panoraamaikkunat jatkavat tilaa Pielisen maisemiin. Elämyssuihkujen solina yhdistettynä rauhalliseen tunnelmaan ja upeaan valaistukseen tekevät tästä täydellisen rentouttavan kokemuksen maustettuna ripauksella karjalaista mystiikkaa.

Allasosaston lämpimässä (32°C) pääaltaassa voit nauttia paitsi uinnista myös rentoutua hierontasuihkuissa, jalkahierontapisteissä, poreistuimissa sekä vartalohierontaporeissa. Lisäksi allasosastolla on kuuma-allas (40°C), kylmä allas (6°C), lasten allas (35°C) sekä poreallas (35°C). Vesiliukumäkiä ja muuta vastaavaa tästä tyylikkäästä kokonaisuudesta ei löydy, mikä on pelkästään positiivinen asia.

Rentouttavan kokemuksen täydentävät elämykselliset saunat; karjalaiseen mielenmaisemaan johdattava Kyly, tummanpuhuva suomalainen Sampo sekä höyrysauna Taivaankansi, jonka katon valaistus tuikkii tähtitaivaan lailla. Täydellisen kylpyläkokemuksen viimeistelee ulkoporeallas, josta avautuvat näkymät Pieliselle.

Voiko kylpylältä enempää toivoa? No, ehkäpä sen lasillisen kuohuvaa, joka sekin järjestyy Relax-alueen allasbaarista.

Bomba Spa siis lunasti odotukset, jopa ylitti ne, ja rohkenen sanoa, että tämä kylpylä on Suomen kylpylöiden parhaimmistoa! Break Sokos Hotel Bombassa on tämän vuoden aikana työn alla seuraava laajennus, joka täydentää huonevalikoimaa 93 upealla järvinäkymällä varustetulla huoneella sekä uusilla ravintola- ja kokoustiloilla. Josko niitä lemmikkihuoneitakin lisättäisiin tämän myötä kaikkiin huoneluokkiin? Break Sokos Hotel Bomba, Trattoria Pielinen ja Bomba spa kannattaa ilman muuta klikata reitin varrelle, kun suunnittelette matkaa Itä-Suomeen –  Tulgua terveh!

Kaunista kevättalvea ja aurinkoisia elämyshetkiä tuleviin talvilomiin, vaikkapa Nurmeksessa!

xo – Mia –

Kuvat: Elämää ja Matkoja sekä kuvat kylpylästä: Sokos Hotels / median kuvapankki 

 

 

 

Recommended Articles

2 Comments

  1. Break Sokos Hotel Bomba voisi olla oikein kiva vierailukohde. En ollutkaan ihan tajunnut, että nuo kaikki neljä kansallispuistoa on tuossa aivan lähietäisyydellä, vaikka kaikissa niissäkin on tullut käytyä useampaankin kertaan. Voisi olla todella kivaa viettää muutama lomapäivä rennosti kylpylässä ja tehdä joku mukava retki lähialueen hienoihin luontokohteisiin.

    1. Täytyy myöntää etten ollut itsekään tullut aiemmin ajatelleeksi, että Bomba on tosiaan näiden kansallispuistojen ympäröimä. Aivan ihanteellinen sijainti luontoihmiselle siis. Ja Bomba Spa kannattaa ilman muuta käydä kokemassa, hieno elämys kaikin puolin!

      Kiitos Mikko kommentistasi ja rentoa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *