Ne ihan parhaat kreikkalaiset lihapullat

Muistatko vielä ne kesäiset hetket pienessä kreikkalaisessa kylässä, auringon lämmön ja turkoosin meren tuoksun? Kiireettömät illat tavernassa ja perheravintolan äidin valmistamien herkkujen maut. Nämä ovat niitä pieniä suuria asioita, jotka tekevät lomasta sen ihan parhaan.

Tänään meillä muistellaan Samoksen matkaa ja keittiössä tuoksuvat rosmariinilla sekä tuoreella mintulla maustetut kreikkalaiset lihapullat, jotka kuljettavat makumatkalle Kreikkaan niin arki- kuin juhlapäivänä.

alkuperäinen julkaisu 7.10.2015, päivitetty 13.11.2023

Perinteisesti kreikkalaiset lihapullat tehdään lampaan jauhelihasta, mutta ne voi tehdä myös naudan jauhelihasta tai vaihtoehtoisesti sekoittamalla näitä kahta omien makumieltymysten mukaan. Itse teen nämä lihapullat joko kokonaan kotimaisesta naudan jauhelihasta tai sekoitussuhteessa 300 g naudan jauhelihaa + 100 g lampaan jauhelihaa.

Aito kreikkalainen feta tuo lihapulliin sen autenttisen maun, joten käytä vain aitoa fetaa. Jos tuoreita hyvälaatuisia yrttejä ei ole saatavilla voi nämä korvata tarvittaessa kuivatuilla yrteillä.

Tämä kreikkalaisten lihapullien resepti on oma suosikkini ja haluan jakaa sen nyt myös Teidän iloksi. Tervetuloa makumatkalle!

Ne ihan parhaat kreikkalaiset lihapullat

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 prk / 200 g kermaviiliä
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli (kelta- tai punasipuli)
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna (TAI 1 tl kuivattua minttua)
  • 1 tl rosmariinia
  • 1/2 – 1 tl kuivattua rouhittua valkosipulia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2-1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • pieni ripaus valkopippuria
  • 1 rkl voita sipulin kuullottamiseen

Valmistusohje

  • Sekoita korppujauhot ja kermaviili, anna turvota 5-10 minuuttia
  • hienonna sipuli ja kuullota se voissa (älä ruskista)
  • lisää hieman jäähtynyt kuullotettu sipuli korppujauho-kermaviiliseokseen
  • lisää kananmuna, rosmariini, rouhittu valkosipuli, suola, musta- ja valkopippuri sekä hienonnettu minttu
  • hienonna fetajuusto haarukalla ja lisää se seokseen
  • lisää lopuksi jauheliha hyvin sekoittaen ja nyt massa on valmis muotoiltavaksi
  • pyörittele lihapullat käsin, reilu ruokalusikallinen massaa / lihapulla
  • paista joko pannulla tai uunin keskitasolla 220 °C n. 20 minuuttia

Tarjoile uunikasvisten tai kreikkalaisen salaatin ja tsatsikin kera.

Hyvää ruokahalua – Καλή (σας) όρεξη!

Recommended Articles

2 Comments

  1. Kreikkalainen salaatti, tzatziki ja lihapullat ovat kyllä erinomainen yhdistelmä 🙂 Kali oreksi!

    1. Kiitos Terhi! Yhdistelmä tosiaan toimii aina, kovin nopeasti katosivat nämäkin lihapullat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *