Scandic Rovaniemi City | Superior Sauna

Lapin arktinen pääkaupunki Rovaniemi tunnetaan kauniista pohjoisen luonnosta, revontulista sekä tietenkin Joulupukista. Pohjoisen taika houkutteleekin matkailijoita kaikkialta maailmasta ja eritysesti korkeasesongin aikaan tunnelma on kansainvälinen. Vilkkaimman sesongin aikaan suuri kysyntä näkyy paitsi kävijämäärissä myös hintatasossa ja suomalaisittain kohtuuhintaisen hyvätasoisen majoituksen löytäminen voi olla haastavaa. Mahdotonta tämä ei kuitenkaan ole.

Scandic Rovaniemi City

Me lomailimme Rovaniemellä korkeasesongin aikaan ja majoituimme keskustassa sijaitsevaan Scandic Rovaniemi City hotelliin. Tässä modernissa ja viihtyisässä hotellissa hinta ja laatu kohtaavat ja sijainti on erinomainen niin saapumista kuin lähiseudulla liikkumista ajatellen. Meille sijainti keskustassa oli ihanteellinen niin loman aktiviteettien kuin toimivuuden suhteen.

Rovaniemelle on mukavinta matkustaa junalla eikä rautatieasemalta ole pitkä matka hotellille. Me kävelimme tämän 1,5 kilometrin matkan mennen tullen, mutta kun taksikyytiä kaipaa, on taksiasema kadun toisella puolella. Takseja oli hyvin saatavilla ja hotellille päin päivän kohteesta palattaessa tilasin taksin Menevä taksisovelluksen kautta, joka osoittautui todella näppäräksi. Jos saavut Rovaniemelle lentäen, voit kulkea myös lentokenttäkuljetuksella, jonka pysäkki on hotellin edustalla. Omalla autolla saavuttaessa on kätevintä pysäköidä hotellin parkkihalliin. Hotellin sijainti on erinomainen myös ostoksilla käyntiä ajatellen, sillä vieressä sijaitsevat mm. Kauppakeskukset Revontuli ja Rinteenkulma. Tämän parempaa sijaintia ei siis voi oikeastaan toivoa.

Hotellin yleiset tilat ovat tunnelmallisen tyylikkäät ja aulabaarissa on mukavaa käydä vaikkapa lukemassa päivän lehti. Aamiainen tarjoillaan Ravintola Atriumissa, joka on ruuhkaisimpaan aikaan melko hälyinen, mutta muuten viihtyisä. Ravintola Bordissa viihtyy vuorostaan lappilaisia makuja maistellen lounaalla tai päivällisellä ja aulan 24 h shopista on helppo hakea vielä pientä purtavaa. Hotellin lähiympäristössä on lisäksi useita ravintoloita, jos kaipaat vaihtelua tai vaikkapa noutoruokaa.

Scandic Rovaniemi Cityn henkilökunta sekä vastaanotossa että ravintoloissa on ystävällistä ja ammattitaitoista. Ruuhkaisimpinakin hetkinä vastaanoton henkilökunta jaksoi palvella iloisella otteella ja paneutua asiakkaan kysymyksiin. Myös ennen matkaa sähköpostilla lähettämiini kysymyksiin sain nopeasti vastauksen.

Scandic Rovaniemi City | Huoneet

Scandic Rovaniemi City on peruskorjattu vuonna 2017 ja modernit tilat ovat kaikin puolin hyvin hoidetut ja siistit. Hotellissa on 178 huonetta ja seitsemän huoneluokkaa: Standard, Standard Family Four, Superior, Superior Family Four, Superior Sauna, Superior Bathtub sekä Master Suite. Pienimmät Standard-luokan huoneet ovat kooltaan 17-20 m2, Superior huoneet 19-28 m2, Family Four huoneet 23-28 m2 ja Master Suite hulppeat 50 m2. Ylimmän kerroksen Master Suiten erikoisuus on suuri kattoikkuna, josta voi katsella tähtikirkasta taivasta ja hyvällä onnella myös revontulia.

Hotelliin ovat myös lemmikit tervetulleita ja käytettävissä on 10 lemmikkihuonetta. Toivoisin, että pienen koiran kanssa olisi mahdollista majoittua myös Master Suiteen. Esteettömiä huoneita on kolme ja esteettömyys on huomioitu myös pysäköintihallissa. Huonevaihtoehtoja löytyy siis monenlaisiin tarpeisiin.

Scandic Rovaniemi City | Superior Sauna

Me majoituimme 27 m2 kokoiseen Superior Sauna huoneeseen. 180 cm levyinen parivuode on hyvälaatuinen ja vuodedivaaniin saa pedattua lisävuoteen yhdelle juniorille. Tämän lisäksi huoneeseen mahtuu vielä toinen lisävuode (tilattavissa suoraan hotellista), joten suurimmat Superior Sauna huoneet sopivat varsin mainiosti kahden aikuisen ja kahden lapsen matkaseurueelle. Uudistetussa kylpyhuoneessa on sadesuihku ja oma sauna, jossa on hyvät löylyt. Tilavaan kylpyhuoneeseen tottuneelle kylpyhuoneen pesualtaan seutu tuntui ahtaalle meikkausta ja hiusten laittoa ajatellen, mutta kolmen yön majoituksen aikana tämä ei ollut kuitenkaan iso ongelma.

Plussaa annan huoneen tilavasta sisäänkäynnistä ja eteisen pukeutumistilasta, jonka ansiosta lähtö- ja tulotohinoissa ei päässyt syntymään ruuhkaa perheen kesken. Pidin myös huoneen lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista, josta oli kiva seurata kaupungin elämää, sekä päätyseinän Lappi-teemaisesta tapetista ja puulattiasta. Neljän henkilön laitteiden latausta ajatellen pistorasioita olisi voinut olla ehkäpä jokunen lisää. Huoneen varustukseen kuuluu wi-fi, televisio, tallelokero, silitysrauta ja -lauta, minibaari (lisämaksullinen) sekä vedenkeitin ja huonehintaan kuuluva kahvi- / teelajitelma. Kylpyhuoneessa on käytettävissä Face Stockholm kylpykosmetiikkaa, kylpytakit ja -tohvelit sekä hiustenkuivaaja, kasvopapereita ja meikkipeili.

Huoneen Scandic Friends hinta 274 € / vrk talven korkeasesongin aikaan kahdelta aikuiselta ja kahdelta teiniltä. Kesäkaudella huoneen saa edullisemmin.

Huonehintaan kuuluu buffetaamiainen, joka on monipuolinen kattaus perinteisiä aamiaistuotteita mm. tuorepuuroa, marjoja, leipää, juustoja kasviksia, leikkeleitä, muroja, mysliä, munakokkelia, makkaroita, pekonia, pientä makeaa sekä kahvia, teetä ja mehua. Lisäksi tarjolla on lappilaisia makuja kuten mm. leipäjuustoa lakka-hillon kera (meille pohjalaisille Lapin kultainen marja on lakka, toim.huom.) ja savuporolevitettä. Aamiaisella sai hyvin päivän käyntiin ja tällä jaksoi pitkälle iltapäivään aktiviteettien parissa.

Kokonaisuutena Scandic Rovaniemi City on moderni ja viihtyisä hotelli Rovaniemen ydinkeskustassa. Hotellin tilavat huoneet, monipuolinen aamiainen, erinomainen sijainti sekä ystävällinen henkilökunta tekevät vierailusta miellyttävän ja vaivattoman. Tätä hotellia voin suositella lämpimästi!

Scandic Rovaniemi City, Koskikatu 23, Rovaniemi

  • 178 huonetta, 7 huoneluokkaa
  • Lemmikkihuoneita 10 kpl
  • Esteettömiä huoneita 3 kpl
  • Kokoustiloja 3 kpl
  • Ravintolat Atrium ja Bord
  • Aulabaari
  • 24 h shop
  • Kuntosali
  • Sauna
  • Pysäköintihalli sekä ulkopysäköinti
  • Sähköauton latauspiste
  • Esteetön pysäköinti
  • Etäisyys lentoasemalle 10 km, rautatieasemalle 1,5 km

Lue myös päivästämme Joulupukin pajakylässä!

Recommended Articles

2 Comments

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Tämä vaikuttaa varsin viihtyisältä majoituspaikalta. Muutenkin Rovaniemellä olisi mukava joskus yöpyä ainakin parin yön verran. Toistaiseksi olemme pysähdelleet siellä vain nopeasti, kun olemme ajaneett pohjoisimpaan Lappiin tai sieltä takaisin. Ihan positiivinen kuva kaupungista on kuitenkin ilman muuta itselleni tullut.

    1. Tämän hotellin sijainti on todella hyvä kaikin puolin ja muutenkin tykkäsimme hotellista kokonaisuutena. Varsin varteenotettava vaihtoehto Rovaniemen reissulle siis!
      Rovaniemi on kaupunkina myös kivan monipuolinen, ihmiset täyttä timanttia ja pohjoisen luonto on lähellä. Ottakaa ilman muuta seuraavalla Lapin reissulla muutaman päivän pysähdys Rovaniemelle ja kierros vaikkapa Ounasvaaran luontopoluilla.

      Kiitos Mikko kommentista, hyvää viikonloppua ja alkanutta kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *