aja Garmisch-Partenkirchen| Kylpylähotelli Baijerin Alpeilla

Ennen suunnittelin matkat hyvissä ajoin ja harkitsin kaiken tarkkaan ennen päätöstä. Viime vuosina olen löytänyt kuitenkin itsestäni heittäytyjän, jonka matkapäätökset saattavat syntyä nopeasti ja fiilispohjalta. Näin kävi myös kesän road tripin kanssa, johon idea syttyi bongattuani halvat lennot Finnairin kampanjasta. Niin vaan viiden henkilön matkapäätös sekä lentojen varaus olivat vartissa valmiit, vailla sen tarkempaa suunnitelmaa reitistä. Ripeää toimintaa, etten sanoisi.

Siinä missä lennot oli hetkessä varattu, olivat Baijerin Alppien hotellit sitten oma lukunsa. Hintataso osoittautui varsin korkeaksi ja jopa vaatimattomimmatkin vaihtoehdot olivat kovin hinnoissaan. Ei se sinänsä mikään yllätys olisi pitänyt olla, ajoittuihan matkamme kesän korkeasesongin aikaan. Alppimaisemiin oli silti päästävä, joten edessä oli jälleen kerran tuntien surffailu hotellivaraussivustoilla.

Aikani sivustoja selattuani, ja muutaman kerran epätoivon alhossa käytyäni, bongasin varsin kivan hotellin, joka vaikutti kokonaisuutena hyvältä. Ei se nyt mitenkään edullinen ollut, mutta hinta-laatusuhde tuntui olevan kohdillaan. Se nyt vaan tuntui oikealta vaihtoehdolta, joten matkamme ensimmäiseksi tukikohdaksi valikoitui aja-ketjun hotelli Garmisch-Partenkirchenissä.

Aja on saksalaisen yrittäjän ja matkailun kehittäjän Horst Rahen perustama wellness-hotelliketju, johon kuuluu kuusi hotellia. Resort-hotellit sijaitsevat Travemündessa, Ruhpoldingissa, Grömitzissä, Bad Saarowissa, Warnemündessa sekä Garmisch-Partenkirchenissä.

Photo: Aja Garmisch-Partenkirchen | aja Resorts

Saapuminen ja pysäköinti

Lähimmät lentoasemat sijaitsevat Münchenissä (123 km) ja Innsbruckissa (58 km). Näistä molemmista kaupungeista on junayhteys Garmisch-Partenkircheniin. Garmischin rautatieasema sekä lähin bussipysäkki sijaitsevat vain 350 metrin kävelymatkan päässä hotellista, joten saapuminen julkisilla liikennevälineillä on helppoa.

Me olimme matkassa vuokra-autolla ja varasimme pysäköintitilan jo huonevarauksen yhteydessä. Se oli hyvä päätös, koska kadunvarressa on varsin rajallisesti pysäköintitilaa. Hotellin oma kameravalvottu pysäköintihalli on suuri ja erittäin siisti. Kerrankin pysäköintiruudut ja ajoväylät olivat tilavat, eikä ollut pelkoa auton kolhimisesta tiukoissa käännöksissä tai pylväiden välissä puikkelehtiessa. Jokainen esim. Italiassa autoillut tietää varmastikin mistä puhun. Pysäköintihallissa max korkeus on 2,3 m, joka on hyvä huomioida isommalla ajoneuvolla liikuttaessa.

Pysäköinnin hinta 17 euroa / vuorokausi (hinta 7/2023)

Sijainti

Aja Garmisch-Partenkirchenin sijainti aivan Garmischin ytimessä on erinomainen. Tarvittavat palvelut ovat kävelyetäisyydellä ja esimerkiksi lähin ruokakauppa (Lidl) sijaitsee kadun toisella puolen, noin 50 metrin päässä hotellista. Kilometrin säteellä on lisäksi lukuisia ravintoloita, joissa on valinnanvaraa saksalaisen keittiön antimista aasialaiseen ruokaan.

Hotellista on helppo lähteä päiväretkelle Saksan korkeimmalle vuorelle Zugspitzelle, jonne kuljettavan Zugspitzbahn– junan lähtöasema vain 110 metrin kävelymatkan päässä. Jos nousu Saksan huipulle tuntuu liian hurjalta, voi vuoren huippuja ihailla myös hotellin uima-altaalta. Kuvankauniille Eibsee-järvelle on matkaa 10 kilometriä, ja tämän smaragdinvihreänä hehkuvan järven voi yhdistää myös Zugspitzellä käyntiin. Eibseeltä on bussiyhteys Garmisch-Partenkircheniin.

800 metrin kävelymatkan päässä hotellista sijaitsee käymisen arvoinen taidepuisto Michael Ende Kurpark, jossa järjestetään kesäisin konsertteja. Partenkirchenin puolella sijaitsevalle historialliselle Ludwigstraßelle on noin 1,5 kilometrin kävelymatka ja täältä löytyvät kuvista tutut koristeelliset Lüftlmalerei-talot.

Huoneet

Kesäkuussa 2021 avatussa aja Garmisch-Partenkirchenissä on 229 hotellihuonetta ja viisi eri huoneluokkaa. Double -huoneluokan huoneet ovat kooltaan 22 m2 ja näitä on tarjolla sekä vuori- että kaupunkinäköalalla. Osaan kahden hengen huoneista on saatavilla lisävuode yhdelle, jolloin huoneeseen voi majoittua kolme henkilöä. Double-huoneet ovat varattavissa myös yhdelle henkilölle. Lisäksi saatavilla on 34 m2 esteettömiä huoneita, joihin majoittuu enimmillään kaksi henkilöä.

Tilaviin Junior Suite (33,5 m2) ja Suite (45 m2) huoneisiin majoittuu enimmillään neljä henkilöä ja 33 m2 kokoiseen perhehuoneeseen viisi henkilöä. Näistä kaikista kolmesta huoneluokasta on näköala vuorille, ja huonetilat jakaantuvat erilliseen makuu- ja olohuoneeseen.

Double with mountain view | aja Garmisch-Partenkirchen | Photo: aja Resorts

Testissä Junior Suite & Double with mountain view

Viiden henkilön matkaseurueemme majoittui kahden hengen vuorinäköalalliseen Double huoneeseen (kuva yllä) sekä Junior Suiteen (kuva alla). Myös pieni koiramme oli tervetullut junior sviittiin, jota arvostan suuresti hotellissa kuin hotellissa.

En ylipäätään ymmärrä sitä, miksi joissain hotelleissa koiran kanssa matkustaville on tarjolla vain huonoimmat huoneet. Aja Garmisch-Partenkirchenissä asia on onneksi niin kuin pitääkin, ja lemmikki on tervetullut myös parempiin huoneluokkiin.

Lisäveloitus koirasta 20 € / vrk (07/2023).

Junior Suite | aja Garmisch-Partenkirchen | Photo: aja Resorts

Double huoneesta avautui kaunis vuorinäköala, mutta Junior Suiten näköalaa en lähtisi varsinaisesti hehkuttamaan. Vuoret toki näkyivät Junior Suitestamme, mutta eivät mainoskuvamaisen kauniisti edustalla olevien rakennusten vuoksi. Vaikkei Junior Suiten näköala aivan täyttänyt odotuksia, oli huone kuitenkin mukavan tilava eikä kahden teininkään kanssa päädytty törmäyskurssille.

Aja Garmisch-Partenkirchenin huoneet noudattavat tyyliltään kaikki samaa pelkistetyn tyylikästä linjaa ja ovat väritykseltään luonnonläheiset. Kivana yksityiskohtana huoneisiin on tuotu seudun maisemia mm. valokuvatapettiin ja tauluihin. Vuoteet sekä vuodevaatteet ovat laadukkaat, ja vaativan selän omaavana olin näihin tyytyväinen. Kahden teinin makuupaikat pedattiin Junior Suiten laadukkaaseen vuodesohvaan, joka soveltuu myös kahdelle aikuiselle. Huoneissa on taulutelevisio sekä makuu- että olohuoneessa ja käytettävissä maksuton hyvin toimiva Wi-Fi.

Kylpyhuone on moderni lasikylpyhuone ja se on sijoitettu huoneen sisäänkäynnin viereen. Pelkästään nämä lasikylpyhuoneet ovat sarjaa hölmöt sisustuskeksinnöt, mutta ei tämän sijoittelu aitiopaikallekaan nyt erityisen fiksu ole. Valoisuutta suihkutilaan lasiseinä toki tuo kivasti, mutta yksityisyys on sitten vähän toinen juttu. Pesutilan ja olohuoneen välisellä lasiseinällä on sälekaihdin, mutta sisäänkäyntiin päin suihkutila on täysin avonainen.

En ollut aivan tyytyväinen suihku/wc-tilan tilasuunnitteluun muutenkaan, koska wc:n ja suihkukaapin oviaukot on sijoitettu ahtaasti ja vaatii erän ovi-Tetristä tilasta toiseen liikuttaessa. Sadesuihku ja kalusteet ovat kuitenkin laadukkaat ja toimivat kaikin puolin moitteettomasti. Lämmintä vettä oli riittävästi ja tämän lämpö pysyi tasaisena myös silloin kun naapurihuoneessa käytettiin vettä. Kylpyhuoneessa on kylpykosmetiikkaa sekä kylpytakit, joten kylpylään menoa varten ei tarvitse olla omia mukana.

Hotellissa pyritään minimoimaan veden- ja sähkönkulutus ja tämän vuoksi mm. huonesiivous on vain joka toinen päivä. Huonesiivouksen saa toki halutessaan päivittäin, ja tarvittaessa puhtaita pyyhkeitä voi pyytää. Pyrkimys on kuitenkin siihen, ettei liki puhtaita pyyhkeitä vaihdatettaisi.

Huoneissa ei ole myöskään yksittäisiä minibaareja / pienjääkaappeja sähkönkulutuksen vähentämiseksi. Ne on korvattu aulassa olevalla walk in minibaarilla, jossa on hyvä valikoima juomia ja pientä syötävää. Saatavilla on myös viiniä ja olutta kohtuuhintaan. Shopissa on helppo asioida itsepalveluperiaatteella mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ostokset kirjataan huonekortilla maksupäätteelle ja nämä maksetaan huonelaskulla hotellista uloskirjauduttaessa.

Baari ja ravintola

Aja Garmisch-Partenkirchenin suurehkossa aulatilassa on baari ja useita viihtyisiä oleskelualueita. Kesän helteessä ilmastoitu tila oli kuin virkistävä keidas, jossa oli kiva käydä lukemassa päivän lehdet. Voin vain kuvitella miten ihanaa täällä olisi istua takkatulen lämmössä talvisen ulkoilupäivän jälkeen minttukaakaota siemaillen ja lautapelejä pelaten. Baarissa on tarjolla juomien lisäksi pientä suolaista, salaatteja sekä jäätelöä.

Hotellin ravintola noudattaa sisustukseltaan samaa linjaa ja täälläkin on kivasti erilaisia sohvallisia soppia ja pöytäryhmiä. Aamiainen kuuluu aina huonehintaan, jonka lisäksi voi varata illallisen. Puolihoidon voi ostaa erikseen myös vain osalle majoitusvuorokausia, mutta kaikille päiville varattuna se on edullisempi. Näiden lisäksi iltapäivällä katetaan huonehintaan kuuluvat cake o’clock kakkukahvit .

Buffetaamiaisella avainsanat ovat paikallisuus ja terveellisyys. Tarjolla on perinteinen hotellikattaus mm. erilaisia leipiä, kasviksia ja hedelmiä, leikkeleitä ja juustoja sekä lämpimiä aamiaistarjottavia. Front cooking arealla kokki valmistaa esim. mieleisen munakkaan, jonka lisukkeeksi voi valita vaikkapa grillattuja kasviksia.

Päiväntuoreet maistuvat leivät olivat mielestäni erittäin hyviä ja kasvikset sekä hedelmät sopivan kypsiä. Pidin paljon myös maustamattomasta pehmeäaromisesta jugurtista, johon lisäsin ihanaa vähäsokerista kirsikkahilloketta. Kokonaisuutena aamiainen on perushyvä, mutta ranskalaiseen ja italialaiseen aamiaiseen tykästyneenä jäin kaipaamaan kuitenkin sitä pientä makeaa kahvin kanssa.

Iltapäiväkahveilla sitä pientä makeaa löytyi sitten useampaa lajia sekä lisäksi vähäsokerisempaa välipalaa . Tämä oli kiva virkistystauko iltapäivään, jolla jaksoi sitten illalliseen saakka. Me olimme kuitenkin sen verran paljon liikenteessä päivisin, että ehdimme iltapäiväkahveille vain kerran.

Hotellin illallisella kävimme myös vain yhtenä iltana, ja tämä kolmen ruokalajin ateria oli kokeilemisen arvoinen. Buffetillallisella on tarjolla paljon kasvisvaihtoehtoja sekä lihaa ja kalaa. Pienille lapsille katetaan oma oma buffetpöytä, jossa on mm. pizzaa ja nugetteja. Juomat kuuluvat illallisen hintaan ja valittavissa on joko viini, olut tai soft drink -vaihtoehdot. Saksassa kun ollaan, jo 16-vuotiaat voivat valita viinin tai oluen ruokajuomaksi.

Wellness area

Aja Garmisch-Patenkirchenissä hotellin wellness-alueen käyttö kuuluu huonehintaan. Tämä on mielestäni hyvä asia, kun ei tarvitse enää erikseen miettiä kylpylän hintaa ja tätä voi käyttää vapaasti vaikka aamusta iltaan.

Hotellin spa-osastolla on sisä- ja ulkouima-altaat sekä aikuisille että lapsille. Ulkona on lisäksi poreallas ja 300 m2 terassi, josta avautuvat näkymät vuorille. Sisätiloissa on viihtyisiä lounge-tuoleja ja pisteet siitä, että tila on riittävän lämmin. Äänitaso pääsi sisätiloissa valitettavasti kuitenkin ajoittain nousemaan melko korkeaksi, mutta ulkoaltailla oli sen sijaan hyvin rauhallista.

Spa-osastolla on kaksi saunaa: Event sauna, jonka lämpötila on 90 astetta ja hieman viileämpi panoraamanäkymän tarjoava sauna, jonka lämpötila on 65 astetta. Molemmat saunat ovat ns. sekasaunoja eikä erillisiä naisten ja miesten vuoroja ole.

Saksalaiseen tapaan löylyä ei saa heittää itse, ja seinällä on tiimalaseja, josta kukin saapuja kääntää itselleen oman mittaamaan saunassa oloaikaa. Saunaan on hyvä varata pyyhe mukaan istuma-alustaksi, koska lauteiden materiaali varaa paljon lämpöä, ja nämä ovat siksi kovin polttavan tuntuiset.

Hien voi hakea pintaan myös hotellin kuntosalilta, jossa on sekä voima- että kestävyysharjoitteluun sopivaa välineistöä. Lisäksi tarjolla on ohjattua liikuntaa.

Nivea Haus & Shop

Hotellissa on tarjolla kylpylä- ja kauneushoitoja saksalaisilla Nivea-tuotteilla, joita voi ostaa myös kotiin viemisiksi. Nivea Haus -hoitohin on suositeltavaa varata aika hyvissä ajoin. Itse en tätä tehnyt, ja sen vuoksi hoidot jäivät tällä kertaa testaamatta. Hintataso hoidoissa on hieman edullisempaa tai samaa tasoa kuin kotimaisissa kylpylöissä.

Täyttikö aja Garmisch-Partenkirchen odotukset?

Päädyimme menemään Garmisch-Partenkircheniin tämän hotellin takia, koska tykästyin aja Garmisch-Partenkircheniin kokonaisuutena. Hotelli vaikutti kaikin puolin hyvältä vaihtoehdolta niin uusien tilojen kuin hotellin laajojen palvelujen suhteen, ja ajattelin tämän olevan hyvä tukikohta kolmen sukupolven kesälomamatkalle. Eikä tätä päätöstä tarvinnut katua, sillä aja Garmisch-Partenkirchen lunasti liki kaikki tälle ladatut odotukset.

Molemmat huoneet olivat kaikin puolin tilavat, siistit ja hyväkuntoiset. Vuoteet ovat laadukkaat ja takasivat hyvät unet. Double huoneesta avautui kaunis vuorinäköala, mutta Junior Suitessa tämä ei sitten ollut aivan sitä mitä odotimme. Ei se aivan huono näkymä ollut, mutta ei mikään erityisesti kehuttavakaan.

Sen sijaan hiljaisuus yllätti positiivisesti, koska olin ennen matkaa lukenut joidenkin moittineen huoneiden meluisuutta kadulta tulevien äänien vuoksi. Meitä eivät ulkoa tulevat äänet häirinneet eikä myöskään muista huoneista tai käytävältä kantautunut häiritseviä ääniä.

Aja Garmisch-Partenkirchenin ravintola ja wellness -palvelut toimivat kaikin puolin hyvin, ja ne ovat kiva lisä muutenkin viihtyisään hotelliin. Hotellin keskeinen sijainti on erittäin hyvä ja tänne on helppo saapua niin omalla autolla kuin julkisilla liikennevälineillä. Lähiympäristössä on paljon nähtävää ja tekemistä, ja voisin hyvin ajatella tulevani tähän hotelliin pidemmällekin lomalle, miksei myös talvella.

Aja Garmisch-Partenkirchenin henkilökunta on kautta linjan ammattitaitoista ja aidon ystävällistä. Heistä jokainen ansaitsee kiitoset hyvästä asiakaspalvelusta.

Aja Garmisch-Partenkirchen on hyvä tukikohta lähiympäristössä kiertelyyn, aktiiviseen tai rentouttavaan loman viettoon. Hotelli sopii erinomaisesti niin pariskunnille kuin perheille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Lämmin suositus tälle wellness-hotellille!

Double with mountain view yhdelle henkilölle, hinta 196.20 € / vrk | Junior Suite 2 aikuiselle ja 2 teinille (16 ja 13 v) hinta 340,20 € / vrk | lisäveloitus koirasta 20 € / vrk | kurtaxe / turistivero 3 € / vrk / aikuinen ja 1 € / vrk lapset 6-15 v. | pysäköinti 17 € / vrk | huonehinnat sisältävät aamiaisen ja cake o’clock iltapäiväkahvit sekä wellness osaston käytön, peruutus- ja muutoskelpoinen ja maksu hotellissa | (07/2023)

Kuvat / Photos: Mia / elamaajamatkoja.fi | aja Resorts

Recommended Articles

2 Comments

  1. Itse(kin) yleensä suunnittelen ja mietin tarkkaan kaikki matkat, yleensä. Joskus on kuitenkin ollut niin hektistä, että on joutunut tekemään kaikki hyvinkin nopeasti. Upeita maisemia näyttää kyllä olevan. Ja hotelli myös kuulostaa erinomaiselta. Täytyypä pitää paikka mielessä.

    1. Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog

      Aiemmin suunnittelin tarkkaan ja hyvissä ajoin kaikki matkat, mutta nämä Euroopan matkat menevät nykyään aikalailla löysin rantein ja fiilispohjalta. Hintatason kannalta ajoissa varaaminen on toki aina fiksumpaa ja lentotarjousten kanssa saa olla vikkelät sormet, kun tarjoushintaisia paikkoja on rajoitetusti. Hotelleihin jätän sitten liikkumavaraa ja varaan ne useimmiten peruutus-muutoskelpoisina, jos tuntuu siltä, että toiset maisemat kutsuvat sittenkin.

      Tämä hotelli on kokonaisuutena todella hyvä ja soveltuu monenlaisille matkustajille. Onneksi tuli mentyä, koska tykästyimme sekä hotelliin että Garmisch-Partenkircheniin. Tänne menemme varmasti vielä uudelleen, lämmin suositus tälle hotellille!

      Kiitos Mikko kommentistasi ja hyvää uutta vuotta teille molemmille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *