Charmikas boutique-hotelli Schwarzer Adler Innsbruck

Historian havinaa, loistava sijainti, yksilölliset mukavat huoneet ja ripaus ylellisyyttä. Siinä yhdistelmä, jota voin harvemmin vastustaa, kun majoituksesta puhutaan. Ja niinhän siinä tälläkin kertaa kävi, että löydettyäni nämä kriteerit täyttävän charmikkaan putiikkihotellin, oli sinne päästävä. Tällä kertaa sydämen vei Hotel Schwarzer Adler Innsbruck, jossa vietimme viikonlopun viime kesän road tripillämme.

Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla Innsbruckin keskustassa, muutaman sadan metrin päässä vanhasta kaupungista. photo : Hotel Schwarzer Adler Innsbruck


Hotel Schwarzer Adler Innsbruck | 500 vuotta historiaa

Tirolin pääkaupungin keskustassa, vuonna 1511 valmistuneessa rakennuksessa sijaitseva Schwarzer Adler on yksi Innsbruckin vanhimpia hotelleja. Perheomisteista hotellia luotsaa Ultsch -suvun viides sukupolvi, ja hotelli on tunnettu hyvästä palvelustaan sekä lämminhenkisestä itävaltalaisesta vieraanvaraisuudestaan.

Hotelli peruskorjattiin vuonna 2020 ja modernisoinnit toteutettiin rakennuksen 500 vuotista historiaa kunnioittaen. Uudistetussa Hotel Schwarzer Adlerissa historia kohtaa nyt tyylikkäästi modernin mukavuuden.

Ennen uudistusta hotelli tunnettiin nimellä Romantik Hotel Schwarzer Adler. Schwarzer Adler tarkoittaa mustaa kotkaa ja samalla nimellä toimivia hotelleja on muuallakin Itävallassa, mm St Anton am Arlbergissa sekä Kitzbühelissa

photo : Hotel Schwarzer Adler Innsbruck

Aulan oleskelutila palveli aikoinaan kievarina

Hotellin yleisissä tiloissa on säilytetty vanhoja rakenteita sekä kalusteita, jotka henkivät rakennuksen vuosisataista historiaa. Aulan oleskelutila palveli aikoinaan kievarina, jonka tarinaa kertovat nyt kauniit vanhat tummasävyiset puupaneloinnit, kattoparrut ja lattialankut. Vanhoille rakennuksille tyypilliseen tapaan, tilat ovat hieman sokkeloiset, joka tuo tähän jylhään kivirakennukseen ripauksen keskiajan linnojen tunnelmaa, onhan tämä alun perin rakennettu myöhäiskeskiajalla.

photo : Hotel Schwarzer Adler Innsbruck

Aamiainen tarjoillaan holvikellarissa, jonka upea vanha punatiilinen holvikatto ja moderni kalustus ovat täydellinen pari. Pfiffbaari jykevine vanhoine kattoparruineen ja moderneine kalusteineen on hieno yhdistelmä uutta ja vanhaa, ja täällä on mukava käydä nauttimassa toinen toistaan upeampia signature coctaileja. Tyylikkäässä Pfiff-baarissa on myös viihtyisä takalla varusteltu lounge, joka on varattavissa yksityiskäyttöön.

Pfiff-baari on hieno yhdistelmä uutta ja vanhaa | photo : Hotel Schwarzer Adler Innsbruck

Hotellissa on lisäksi kylpylä, jossa Swarovskin kristallit kohtaavat paikoin näkyviin jätetyt rouheat seinäkivet. Kylpylässä seinät ja kattoholvit ovat saaneet pinnakseen valkoisen rappauksen, joka tuo matalaan tilaan kaivattua valoisuuden ja tilan tuntua. Kylpylässä on mm. sauna ja höyryhuone.

Yksilöllisiä hotellihuoneita viidessä eri huoneluokassa

Reilun vuoden kestäneissä kunnostustöissä uudistettiin täysin myös 50 hotellihuonetta. Vuonna 2021 uudelleen avatun Hotel Schwarzer Adlerin hotellihuoneet ovat yksilöllisiä ja tyyliltään todella erilaisia. Edullisimmatkin huoneet ovat hyvätasoisia ja tyylikkäitä, ja ylellisimipiin sviitti- ja signature-huoneisiin tuovat luksuksen tuntua mm. Versacen tekstiilit ja Swarovski-kristallit.

Hotel Schwarzer Adler Innsbruckissa on viisi huoneluokkaa: Design, Deluxe, Signature, Suite sekä Apartment. Design ja Deluxe -huoneet ovat tyyliltään samantyyppisiä ja kooltaan 20 – 26 m2 . Joissain Deluxe-huoneissa on parveke, joista avautuvat upeat näköalat Alpeille. Design-huoneluokassa on saatavilla tyylikäs esteetön huone, jossa on huomioitu hyvin esteettömän liikkumisen tilantarve ja varustelu.

Signature-huoneluokan huoneet Bürgerstube, Schreibstube, Maria Theresia, Kaiser Maximilian, Versace I ja II, Swarovski ja Tirol ovat tyyliltään kukin omanlaisiaan, joten vaihtoehtoja on moneen makuun perinteisestä moderniin designiin ja ylelliseen luksukseen.

Bürgerstube signaturehuone | photo : Hotel Schwarzer Adler Innsbruck

Signature-huoneista 30 m2 kokoinen Bürgerstube on mielestäni kiinnostavin, koska täällä historia on läsnä. Bürgerstube (suom. porvarillinen sali) on kunnostettu tilaan, jossa on aikanaan istuttu notkuvien pitopöytien äärellä. Bürgerstube-huoneen upea tumma paneelikatto on alkuperäinen ja huoneessa on ihastuttava erkkeri, jossa on kauniit lyijylasi-ikkunat.

Sviitti-luokassa on saatavilla sisustukseltaan kaksi täysin omanlaistaan vaihtoehtoa. Huoneista suurin, Versace penthouse, on kooltaan 70 m2 ja tämä kaksikerroksinen sviitti on kuin unelma Versacen-tyyliin mieltyneelle.

Maria Theresia sviitti | photo : Hotel Schwarzer Adler Innsbruck


Maria Theresia sviitti on kooltaan 48 m2 ja tässä valkoista, kultaa ja kristalleja yhdistävässä sviitissä on kuninkaallista tunnelmaa. Maria Theresia sviitissä on erilliset olo- ja makuuhuoneet sekä ammeella varusteltu kylpyhuone, jossa kimaltelevat Swarovskin-kristallit. Sviitin olohuoneessa voi tunnelmoida takan äärellä. Tämä sviitti olisi loistava vaihtoehto esim. hemmottelulomalle.

Hotellihuoneiden lisäksi Schwarzer Adlerissa on keittiöllä varustettuja huoneistoja, jotka ovat kooltaan 35 m2 / 40 m2 / 61 m2. Näihin majoittuu 1 – 4 henkilöä ja myös lemmikit ovat tervetulleita huoneistoon.

Huoneistoon majoittuu mukavasti 1 – 4 henkilöä | photo : Hotel Schwarzer Adler Innsbruck

Testissä Design-huone yhdelle ja Apartment neljälle

Me olimme matkassa kolmen aikuisen ja kahden teinin seurueena, ja mukanamme matkusti myös pieni yorkshirenterrierimme, joka oli erittäin tervetullut hotelliin. Bürgerstube olisi ollut minulle ensisijainen huonevaihtoehto, mutta tämä ei ollut valitettavasti saatavilla matkamme ajankohtana.

Matkaseurueellemme löytyi kuitenkin mieluisat vaihtoehdot, ja yksi aikuinen majoittui Design-huoneeseen ja kaksi aikuista, kaksi teiniä ja koira medium-kokoluokan huoneistoon (huonenro 503). Molemmat huoneet sijaitsivat viidennessä kerroksessa, joten meidän oli helppoa sukkuloida huoneesta toiseen. Huoneidemme tuntumasta oli käynti kuudennessa kerroksessa sijaitsevalle kattoterassille, josta avautuu hienot näkymät vuorille ja kaupungin kattojen ylle.

Molemmat huoneet olivat siistejä ja hyväkuntoisia. Liikenteen ja kaupunkielämän ääniä kuului jonkin verran, mutta ei lainkaan häiritsevässä määrin. Huoneistosta on näkymät vuorille ja legendaarisille Innsbruckin mäkihyppytorneille.

Kattoterassilta avautuvat näkymät Alpeille ja kaupungin kattojen ylle

Matkamme ajoittui heinäkuuhun, jolloin Innsbruckissa oli varsin helteistä ja päivälämpötilat kohosivat parhaimmillaan yli +30 ’C asteeseen. Ilmastointi / jäähdytys oli siis todella koetuksella, mutta se toimi täysin moitteettomasti, kuten myös huonehintaan kuuluva wifi.

Vuoteet, vuodesohva ja lisävuode sekä liinavaatteet, peitteet ja tyynyt olivat hyvälaatuiset ja takasivat hyvät unet. Jopa minä, joka olen selkäni vuoksi hyvin vaativa vuoteen suhteen, olin erittäin tyytyväinen huoneiston patjaan. Huoneeseen oli sijattu vuodesohvan lisäksi yksi lisävuode, joten tällä kertaa junioreiden ei tarvinnut jakaa vuodesohvaa, vaikka tässä olisi hyvin riittänyt tila kahdelle.

Kylpyhuoneet sekä Design-huoneessa että huoneistossa ovat tilavat, siistit ja tyylikkäästi toteutetut. Plussaa lämmitettävästä kylpyhuonepeilistä, joka piti peilin höyryttömänä suihkun aikanakin. Älypeilissä on lisäksi muunneltava valaistus sekä mm. bluetooth kaiutin.

Huoneiston keittiössä on tarvittavat välineet kokkailuun ja ruokailuun. Ainut mitä jouduimme ostamaan lisäksi, oli leivinpaperi. Huoneiston keittiössä on jääkaappi/pakastelokero, liesi, uuni, veden- ja kahvinkeittimet sekä mikroaaltouuni, joten täällä voi halutessaan valmistaa kaikki päivän ateriat.

Me ostimme kuitenkin buffetaamiaisen varauksen yhteydessä ja se oli perushyvä monipuolinen kattaus, josta löytyi jokaiselle jotain. Raaka-aineet olivat laadullisesti hyvät ja tuoreet. Aamiaisen hinta 20 € / henkilö / vuorokausi. (heinäkuu 2023)

Design-huoneen hinta yhdelle 155 € / vrk + aamiainen 20 € / vrk / hlö, medium-kokoluokan huoneiston hinta neljälle 305 € / vrk + aamiainen 20 € / vrk / hlö + lemmikkimaksu 15 € / vrk. Perheen 16-vuotias luokiteltiin aikuiseksi ja 13-vuotias majoittui lasten hinnalla. Lisäksi veloitettiin ns. kaupunkivero 2 € / hlö / vrk. (hinnat heinäkuu 2023). Huonevaraus oli peruutus- ja muutoskelpoinen saapumispäivään saakka.

Täyttikö hotelli Schwarzer Adler Innsbruck odotukset?

Täyttikö Hotel Schwarzer Adler Innsbruck odotukset ja menisinkö uudelleen? Siinä kysymys, jonka esitän aina muille ja itselleni matkan jälkeen, ja tässä tapauksessa vastaus on helppo: kyllä menisin, ehdottomasti.

Hotel Schwarzer Adler Innsbruck täytti odotukset kaikin puolin, ja se oli sitä mihin alun perin ihastuinkin. Hotelli on hienosti kunnostettu nykyajan tarpeisiin rakennuksen 500 vuotista historiaa vaalien. Hotellihuoneet ovat tyylikkäitä, siistejä ja tarjoavat mukavaa majoitusta, vaikka pidemmällekin viipymälle.

Hotellin sijainti on erinomainen. Täältä kävelee viidessä minuutissa viehättävään vanhaan kaupunkiin ja kymmenessä minuutissa vilkkaalle MariaTheresienStraße ostoskadulle. Rautatieasema sijaitsee sekin vain noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä, joten tänne on helppo saapua junalla. Me olimme matkassa vuokra-autolla ja pysäköimme auton muutaman kymmenen metrin päässä sijaitsevaan parkkihalliin, jonka kanssa hotellilla on yhteistyösopimus.

Vastaanoton henkilökunta on ystävällistä ja palvelualtista, ja he tekevät työtään täydellä sydämellä. Heidän kanssaan tuli vietettyä pitkiäkin juttutuokioita ja pieni koiramme hurmasi heidät täysin. Iso plussa siitä, että koira-ystävä on erittäin tervetullut hotelliin.

Tämän perinteikkään hotellin lisäksi perheen omistuksessa on moderni The aDLERS Lifestyle hotelli, joka sijaitsee lähellä Innsbruckin rautatieasemaa. The aDLERS Lifestyle hotellin huoneista avautuvat upeat näkymät Alpeille, ja tämän hotellin tulemme varmasti testaamaan tulevaisuudessa.

Hotel Schwarzer Adler Innsbruckia voin suositella lämpimästi, erityisesti jos olet tykästynyt historiallisiin rakennuksiin ja pidät yksilöllisestä hyvätasoisesta majoituksesta!

Hotel Schwarzer Adler Innsbruck | Kaiserjaegerstrasse 2 | 6020 Innsbruck, Austria  | Tel. +43 512 58 71 09 | email: info@deradler.com

  • 50 huonetta, 5 huoneluokkaa
  • saatavilla esteetön huone
  • lemmikit tervetulleita (lisämaksu)
  • Check in klo 16 alkaen, check out klo 12 mennessä, Online chek in mahdollinen
  • buffetaamiainen (lisämaksu)
  • Service point, jonka automaatista ostettavissa mm. snacks-tuotteita ja juomia
  • Service pointissa käytettävissä pyykkikone ja kuivausrumpu
  • Pfiff-baari, avoinna tiistaista lauantaihin klo 17 alkaen
  • kattoterassi, jossa vanha kabiinihissivaunu, joka on varattavissa yksityistilaisuuksiin
  • hotellissa kylpylä, jossa kaksi saunaa ja höyryhuone. Käytettävissä loka – huhtikuussa päivittäin klo 16 alkaen ja touko – syyskuussa pyynnöstä.
  • Pysäköintimahdollisuus läheisessä pysäköintihallissa, jonka kanssa hotellilla on yhteistyösopimus. Maksu hotelliin.

kuvat | photos : Elämää ja Matkoja blogi | Hotel Schwarzer Adler Innsbruck

Recommended Articles

4 Comments

  1. Kuulostaapa (ja näyttää) todella miellyttävältä hotellilta. Alueestakin tykkään, muutama vuosi istten yövyttiin Seefeldissä, silloin kävimme myös Innsbrucissa. Todella kivalta vaikuttava kaupunki. Olen varma, että käydään alueella jatkossakin, niin täytyy pitää tämä majapaikka mielessä.

    1. Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog

      Tirolin alue on todella kaunista, kuin postikortissa matkaisi. Innsbruck on myös kaupunkina viihtyisä ja tämä hotelli aivan ihastuttava, lämmin suositus! Seefeld on varmasti hyvä tukikohta tällä alueella liikkumiseen. Seefeldin seutu näytti todella kauniilta, kun sivusimme sen ajaessamme Garmisch-Partenkirchenistä Innsbruckiin. Sieltä mieleen jäi myös varsin jyrkkä lasku vuorelta alas laaksoon, sitä rinnettä en haluaisi talvikelillä alas luistella.:D
      Tiroliin ja Baijeriin tulee varmasti palattua , sen verran paljon nähtävää ja koettavaa jäi vielä odottamaan. Josko seuraavalla kerralla majoittuisimme sitten Seefeldiin.

      Kiitos Mikko kommentistasi ja kauniin keväistä alkanutta viikkoa teille molemmille!

  2. Tervehdys Baijerista! Innsbruck menee meillä aika usein ohitettuna matkalla Italiaan. Olemme siellä toki käyneetkin monia monia kertoja ja olleet muutaman kerran yötäkin. Kaupunki on kyllä mukava ja kauniissa paikassa ja kun meiltä pääsee jopa mukavasti junallakin, niin voisi taas miettiä ihan yöpymistäkin, kun noin mielenkiintoisen hotellin olitte löytäneet. Kiitos vain vinkistä.

    1. Elämää ja Matkoja | matkablogi - travel blog

      Ihana kuulla, että Teillä on nämä upeat maisemat ja niin monet kauniit kylät ja kaupungit siellä lähellä – lähimatkailua parhaimmillaan! Tykästyimme kesän matkalla Baijeriin ja Tiroliin, ja tulemme vielä palaamaan niihin maisemiin. Teillä olisi varmasti monia hyviä vinkkejä seudun kätketyistä helmistä, joita kannattaisi käydä katsomassa.

      Lämmin suositus tälle hotellille, se täytti kyllä odotukset ja se on hienosti toteutettu yhdistelmä vanhaa ja uutta.

      Kiitos Elsa kommentistanne ja kaunista alkanutta kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *